Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2013. Március 02. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Olaszok faragtak kombit az Aston Martinból

Olaszok faragtak kombit az Aston Martinból

Az Aston Martin és a Bertone stúdió mintegy hatvanéves együttműködése csodás modelleket teremtett, s ezúttal sincs másképp: íme a Bertone Jet 2+2. Egy ügyfél kérése szerint elkészített brit négyülésesből mindössze egyetlen példányt építenek, de a végeredmény bizony szériagyártásban is megállná a helyét, hiszen talán a legszebb volna a kategóriájában.

Az autótervezésben vitathatatlan érdemeket szerzett Bertone és az Aston Martin közötti együttműködés immár hatvanéves múltra tekint vissza, ráadásul a brit manufaktúra éppen idén ünnepli 100 esztendős jubileumát, ami kiváló okot szolgáltat arra, hogy igazi különlegességek lássanak napvilágot. Noha legutoljára kizárólag a talján stúdió cégigazgatója, Lilli Bertone számára készülhetett puttonyos Aston, most egy magánügyfél kívánsága is meghallgatásra lelt.

Az olaszok nem voltak restek munkához látni, hogy kiemelt megrendelőjük kívánságára tradicionális kézimunkával alkossák meg a Jet 2+2 elnevezésű kocsit, amely tulajdonképpen a négyajtós Rapide kombi átiratának tekinthető. Az ismeretlen gyűjtő nemcsak a hátsót szabatta át, a teljes fejlesztési folyamatot felügyelte, s végezetül a kárpitozást és a fényezést is ő választotta ki. A karosszériából ugyan csak egyetlen darab készül, de a különlegesség bizonyosan megtekinthető lesz a napokon belül startoló genfi autószalonon, így talán mások is ihletet kapnak ahhoz, hogy igazi unikumokat készíttessenek maguknak.

Ami a hajtásláncot illeti, ott minden változatlan maradt, azaz a V12-es továbbra is 600 newtonméter nyomatékkal és 476 lóerő teljesítménnyel ríkatja meg a hátsó kerekek abroncsait, és nagyságrendileg 5 szekundumos sprintidőt szavatol.

Címkék: Aston Martin, autó

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 09:56, szerda | Belföld

Magyarország a szomszédos országok határ mentén lakóinak is felajánlja a védőoltást

Magyarország felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon - tették közzé a kormányzati portálon kedd este.

2021. Június 23. 09:41, szerda | Belföld

Meghalt 8 beteg, 91-gyel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 8 beteg, és újabb 91 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán,

2021. Június 23. 08:42, szerda | Belföld

Elítéltek egy férfit, aki cseten rendelt magának szexuális célra gyermeket

Gyermekprostitúció kihasználása és gyermekpornográfia miatt kilenc év börtönre ítélt a Győri Járásbíróság kedden egy férfit, aki szexuális indíttatásból egy csevegőalkalmazáson keresztül rendelt magának gyermeket

2021. Június 23. 08:00, szerda | Belföld

Utolsó útjára kísérték Jankovics Marcellt

Számos barátja, tisztelője és pályatársa vett búcsút az életének 80. évében, május 29-én elhunyt Jankovics Marcelltől, a nemzet művészétől, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendezőtől kedden Budapesten.