Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2016. Október 28. 07:38, péntek | Külföld
Forrás: mti

Olaszországi földrengés - összefügg az augusztus végi és a szerdai földmozgás

Olaszországi földrengés - összefügg az augusztus végi és a szerdai földmozgás

Összefüggés van az olaszországi augusztus végi és a szerdai földrengés között - mondta Tóth László szeizmológus az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Két földrengés volt szerda este Közép-Olaszországban, először "egy ijesztő, de még nem annyira pusztító rengés" történt a nagyobb rengés előtt, és ennek is köszönhető, hogy nem volt magas a sérültek száma - közölte Tóth László.

Elmondta, a földrengés tíz kilométer mélységben keletkezett, a rengéseket több száz kilométer távolságban is érezni lehetett.

Tóth László megjegyezte azt is, hogy a térségben 20-30 évente vannak földrengések, és ezek továbbra is folytatódni fognak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.