Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 06. 15:22, hétfő | Helyi
Forrás: Papp József

Ön melyik bevásárlóközpontban hűsölt vasárnap?

Ön melyik bevásárlóközpontban hűsölt vasárnap?

Nem tudják a hivatalok, hogy vasárnap bezáratták az üzleteket?

Minden a terv szerint történt, minden kizárólag a lakosság érdekében. Dr. Paller Judit országos tisztifőorvos asszony 3. fokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére 2015. 07.04. (szombat) 00:00 órától 2015. 07.08. (szerda) 24:00 óráig. A tisztifőorvos elrendelése után a megyei kormányhivatal vezetője, mint a Megyei Védelmi Bizottság elnöke tájékoztatást adott a riasztásról és intézkedéseket rendelt el. A járási hivatal vezetője, mint a Helyi Védelmi Bizottság elnöke tájékoztatta a járás polgármestereit a feladatokról, elrendelt intézkedésekről. Volt szerencsénk hozzájutni ezekhez az intézkedésekhez.

Egy ijedősebb kánikula már ennyi mozgósítástól megijedt volna, és visszafogja magát. De ez a mostani nem olyan! Bár a hivatalos levélben ilyent nem írnak, de hogy mindenki értse, kimondhatjuk, hogy dög meleg volt a hétvégén, és még nincs vége.

Az emberek azonban megmentve, tájékoztatva, intézkedve, hiszen a kormányszervek megírták, hogy szombaton helyben szokásos módon (az vajon milyen egy faluban?) tájékoztassák őket arról, hogy mit kell tenniük.

Néhány jó tanács az intézkedések közül:

Napközben tartsa az ablakokat csukva, használjon függönyt vagy egyéb sötétítőt. Lehetőleg éjszaka szellőztessen. Kapcsolja ki a nem fontos elektromos készülékeket (még a világítást is). Ha van légkondicionáló berendezése, ennek működtetése idején tartsa csukva az ajtót és az ablakot.

Ha a fent említettek nem valósíthatók meg, töltsön el legalább 2-3 órát légkondicionált helyen.Kapuvár Városháza nagy terem 100 fő, Spar bevásárlóközpont 60 fő, Spar bevásárlóközpont 60 fő, Penny bevásárlóközpont 60 fő, Művelődési Ház 300 fő, Kóny Abc 40 fő, Csorna Penny bevásárlóközpont 60 fő, Lidl bevásárlóközpont 80 fő,Tesco bevásárlóközpont 150 fő.

Kicsit megnehezítette a jogkövető állampolgári magatartást, hogy ugyanannak az államnak a döntésére vasárnapra zárva tartanak a légkondicionált helyek, amely államnak a hivatalai odaküldenének minket vasárnap hűsölni.

Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal? Vagy csak egyszerűen nem számít? Így is jó? Az a lényeg, hogy a hivatalok minden tőlük telhetőt megtettek. Még szerencse, hogy az emberek nem bolondok. Így aztán szombat óta helyben szokásos módon keresik a hűst, ha zárva a szupermarket egy fa árnyéka is megteszi, folyadékot vesznek magukhoz, szellőztetnek, sőt a ravaszabbak még a függönyt is behúzzák.

Állítólag szerdán délutánra a Rábaközben megszűnik a kánikula. Mától meg a bevásárlóközpontok is nyitva vannak. Meg vagyunk mentve!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.