Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Június 05. 20:12, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Önkéntes munkát szervezünk a gátakra

Önkéntes munkát szervezünk a gátakra

Mecsér várja a segítő kezeket.

Az elmúlt napokban többször adtunk hírt a közelgő veszélyről, a rekord méretű árvízről, ami Magyarország felé közelít. A Németországból, Ausztriából, Csehországból érkező hírek előrevetítik azt a súlyos helyzetet, ami a következő napokban ránk vár.

A hivatalos szervek és a helyiek már az összes erőforrásukat mozgósították, hogy megvédjék az emberi életeket és a családok értékeit. Ezek az erők már most láthatóan nem elegendőek az érkező veszély elhárítására, ezért mindenhol szükség van önkéntesek segítségére.

Felhívjuk a Rábaközben élőket, hogy segítsünk együtt a bajbajutottakon! Egyeztettünk a rendkívüli veszélynek kitett település, Mecsér polgármesterével, Csaplár Zoltánnal aki elmondta, hogy minden munkás kézre szükségük van.

Péntekre és szombatra önkénteseket toborzunk Mecsérre, hogy segítsünk a gátakon kimerült, és a faluban életüket, értékeiket féltő embereknek. Ez éppen az árvíz tetőzésének ideje. Várjuk a segíteni akarók jelentkezését a 06-20/466 8117-es telefonszámon, az info@inforabakoz.hu email címen folyamatosan. Munkaidőben csütörtökön 09.00-15.30-ig a Szuperinfó szerkesztőség telefonszámán 96/260-176. Jelentkezésükkor adják meg, hogy pénteken és szombaton milyen időtartamban tudnak részt venni az önkéntes munkában, és tudnak-e gépkocsival jönni, és önkénteseket szállítani. Bármilyen időtartamra a két napon köszönettel vesszük a jelentkezést.

Terveink szerint az első csoport pénteken 09 órakor indul Mecsérre Csornáról a piactérről. A jelentkezők munkára alkalmas ruházatban, gumicsizmában és lapáttal érkezzenek! Az utazásokat a jelentkezések alapján szervezzük, és a jelentkezőkkel egyeztetjük Csornáról, Kapuvárról és a környező községekből. Saját részére ételt italt mindenki hozzon magával!

Köszönjük a segítségre szorulók nevében!

Címkék: árvíz, önkéntes, duna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.