Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 18. 18:36, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ónos eső zúdul a nyakunkba

Ónos eső zúdul a nyakunkba

Több észak-dunántúli járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt az OMSZ vasárnap este. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott, vasárnap éjfélig érvényes veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Szintén az ónos eső veszélye miatt Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: hétfő kora hajnali órákig több hullámban vegyes halmazállapotú csapadék érkezik. A Dunántúl nyugati, délnyugati felében eleinte ónos eső, fagyott eső, majd északkelet felől egyre inkább hó valószínű. Az ország egyéb részein továbbra is kialakulhat hószállingózás, kisebb havazás.

A Dunántúl északnyugati részein (elsősorban Győr-Moson-Sopron megyében) az elkövetkező 1-3 órában nem zárható ki, hogy az ónos eső mennyisége elérje vagy esetleg meghaladja az 1 millimétert, majd ezeken a részeken is a szilárd halmazállapot valószínű. A Dunántúl északi felében (az ónos esővel már nem érintett részein) kis területen akár pár centiméternyi hó is hullhat. A Dunántúl délnyugati felében kis mennyiségű ónos eső valószínű.

A magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken továbbra is zúzmarás köd várható - tették hozzá.

Hétfőn a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.