Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Január 09. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: OMSZ

Ónos jégpáncéllal kezdtük a napot, viharos széllel fejezzük be

Ónos jégpáncéllal kezdtük a napot, viharos széllel fejezzük be

Mára és holnapra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szélsőséges és változó az idei év első napjainak időjárása. Mínusz 15 fok után napokkal már plusz 10 is volt, az elmúlt két nap hidege után szombatra plusz 8-10 fok is lehet, hogy vasárnaptól újra lehűljön. Erre jött még a ma reggeli jégpáncél az utakon és járdákon az ónos eső miatt. Délutántól viszont viharos szél miatt adott ki holnapra is érvényes figyelmeztetést azOrszágos Meteorológiai Szolgálat.

Péntek:Késő délutántól ismét vastagszik a felhőzet, és estétől egyre többfelé elered az eső. Reggel, kora délelőtt főleg a főváros térségében megerősödik a nyugatira, északnyugatira forduló szél, amely a nappali órákban átmenetileg mérséklődik. Estétől megint erősödik a nyugatias légmozgás, ekkor az ország északi, északkeleti felén viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de az északkeleti határvidéken 0 fok közelében maradhat. Késő estére csupán 0, +6 fok közötti hőmérséklet várható.

Szombat:Kezdetben borult idő lesz, majd nyugat felől lassan szakadozik, csökken a felhőzet. Délelőtt még többfelé, délután már csak keleten várható eső, záporeső, majd ott is megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szelet többfelé kísérik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +6 fok között alakul, északkeleten lehet gyenge fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és a középső országrészben 10, 15, keleten 3, 9 fok között valószínű.

Vasárnap:Délelőtt beborul az ég, és sokfelé várható csapadék. Eleinte esőre kell számítani, majd a déli óráktól kezdve egyre többfelé havas esőbe, havazásba vált át a csapadék. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de délen akár 9, 11 fok is lehet, majd kora délutántól gyorsan csökken a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.