Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. December 11. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: DK

Orbán elvett 13 milliárdot Győr-Moson-Sopron megyétől

Orbán elvett 13 milliárdot Győr-Moson-Sopron megyétől

Számoljon be a miniszteri biztos a munkájáról!

Szabó Zoltán a Demokratikus Koalíció megyei közgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott a megyei fejlesztési támogatások csökkenéséről. A tájékoztatóról kiadott közlemény szövegét változtatás nélkül tesszük közzé.

" A sajtóban megjelent hír megerősítette a DK gyanúját, miszerint a 2014 XII. 3.-i kormányhatározatban a megyéből elvont 13 milliárd forintot továbbra sem kapják meg a megye települései útra, óvodára. A DK javasolja a közgyűlésnek, hogy Simon Róbert Balázs adjon részletes tájékoztatást miniszteri biztosi tevékenységéről, eredményéről.

Megyénk települési polgármestereit Győrújbaráton tájékoztatták a megye valamint Győr és Sopron 2020-ig felhasználható fejlesztési pénzügyi kereteiről.
A DK kérdésére Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő és „megyei fejlesztéseket koordináló” miniszteri biztos is, ezt már bejelentette, mint egy győzelmet, ugyanakkor gondosan elhallgatva a DK észrevételét, miszerint a 2014-ben folyó előkészítés és egyeztetés 13 milliárd forinttal több keretről szólt.

Ezt a pénzt az Orbán kormány 2014 XII.3-i rendeletével vonta el, úgy, hogy erről a fejlesztéseket felügyelő, választott megyei önkormányzatot nem is értesítették. A megyei közgyűlés 2014 decemberi határozatában szentesítette a települések terveit és a keretösszegeket, annak tudatában, hogy közel 35 milliárd Ft-t kapnak 7 évre a megye falvai és kisvárosai fejlesztésére. Győrnek és Sopronnak ezen kívül jár pénz.

Van megyei fejlesztési biztos, akinek a kinevezése lejárt, van milliós fizetése és a megyének nincs pénze, csak optikai tuning van és propaganda, ahol az elveszített 13 milliárdot Győr és Sopronra jutó fejlesztési pénzzel stoppolják be. Ettől még nem lesz sem a Rábaközben vagy a Téti Járásban út vagy bölcsőde.

Éppen ezért a DK javasolja a közgyűlésnek, hogy Simon Róbert Balázs adjon részletes tájékoztatást miniszteri biztosi tevékenységéről, eredményéről.
A 13 milliárd Forint településenként 77 millió Ft lehetőség elvesztését jelenti!
Van miről beszélni!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:00, szerda | Helyi

A hanságligeti Palett-ex Kft. aktuális állásajánlata

Jelentkezzen!

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

NAV Online: nyisson Ügyfélkaput!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért.

2024. Május 08. 09:00, szerda | Helyi

Nyolc független képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba Csornán

A várost érintő döntések meghozatalakor nem a pártutasításokra várnak.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

Május közepéig lehet jelentkezni a kilátó futásra Győrsövényházon

Befutó érmet kap minden résztvevő.