Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2014. Január 22. 10:55, szerda | Belföld
Forrás: mszp.hu

Orbán letette a fegyvert

Orbán letette a fegyvert

Az MSZP szerint a paksi atomerőmű bővítéséről Moszkvában kötött megállapodás azt jelenti, hogy Orbán Viktor kormányfő "letette a fegyvert az államadósság elleni harcban".

Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az Orbán-kabinet "négy évig harcolt szavakkal" az államadósság ellen, végül azonban az "eltulajdonított" háromezer milliárd forintos magánnyugdíj-pénztári vagyonnál is nagyobb orosz hitelt vesz fel.

A politikus hangsúlyozta, pártja nem atom- vagy oroszellenes, hanem a kormányzati titkolózást utasítja el. Ez az "atommisztikum" ugyanis árt az ország biztonságának, és bizalmatlanságot szül – mondta.

Józsa István közölte, az ügy tisztázása érdekében kérdéssel fordultak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez. Az MSZP elsősorban azt szeretné tudni, hogy a kormány szerint milyen államháztartási hatással jár majd az orosz hitel felvétele, valamint azt, mekkora kamat mellett és milyen futamidővel kell törleszteni.

A szocialisták választ várnak arra is, hogy a történtek miként érintik az alaptörvénybe foglalt államadósság-korlátot, számítani lehet-e ismét alkotmánymódosításra – mondta Józsa István, aki értetlenségét fejezte ki amiatt is, hogy a kabinet miért a választás előtt írta alá a megállapodást. "Attól félnek, hogy elveszítik a választást?" – tette fel a kérdést.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese pártja nevében kötelezettséget vállalt arra, hogy kormányra kerülésük esetén az oroszokkal kötött szerződés minden részletét nyilvánosságra hozzák, vagyis leleplezik az "átláthatatlan, zavaros és hazug atommutyit".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:16, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a patrióták nagy előretörést értek el

2024. Július 20. 07:15, szombat | Belföld

KSH: a benzin 7, a dízel 2 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt, ami 7 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértéknél.