Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2012. Január 03. 08:04, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: Magyarország biztonságosabb lesz

Orbán: Magyarország biztonságosabb lesz

Az egységes katasztrófavédelmi rendszernek köszönhetően január elsejétől Magyarország biztonságosabb lesz - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy látja, hogy a 2010-es árvizek és a vörösiszap-katasztrófa nagy valószínűséggel elkerülhető lett volna, ha már abban az időben létezett volna egy bejáratott rendszer.

Első helyen az állam felelős a közbiztonságért, és az állam mától nem moshatja kezeit katasztrófák esetén – fogalmazott Orbán Viktor, kiemelve: ezután a polgároknak is ki kell venniük a részüket mind a feladatokból, mind pedig a felelősségből.

A miniszterelnök kiemelte: az új katasztrófavédelmi törvény hatálybalépésével egységes, hivatásos katasztrófavédelmi szerv jön létre, mely lehetővé teszi, hogy egy hatékony, gyorsreagálású szervezet működhessen a jövőben Magyarországon - írja a kormany.hu.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszöntőjében rámutatott: a mai nap a rendszerváltás léptékű változás napja. Az új szervezet alapvető rendeltetése az ország területén élő lakosság életének, vagyonának védelme, valamint az iparbiztonsági feladatok ellátása.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.

2024. Június 11. 15:15, kedd | Belföld

OVF: folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a gátak állapotát

Folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a nap 24 órájában a gátak állapotát - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden, nem sokkal dél után az MTI-vel.