Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. December 15. 19:17, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Orbán Viktor: Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!

Orbán Viktor: Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!

Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetben.

Orbán Viktor hangsúlyozta, az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára rányomta a bélyegét az a tény, hogy "letartóztatták az Európai Parlament baloldali alelnökét korrupciós vádakkal".

A kormányfő azt mondta: mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de "most már olyan szintet ért el a dolog", hogy a rendőröknek is intézkedniük kellett.

A korrupciós botrány megrengette az európai intézményeket, folyamatosak a házkutatások, eurómilliókat foglalnak le a rendőrök, és mindenki azt találgatja, mely brüsszeli politikusok lehetnek még érintettek - jelezte Orbán Viktor.

Hozzátette: sokak szerint a szálak a legmagasabb szintekig is elvezethetnek.

A miniszterelnök közölte: csütörtökön meghallgatták az Európai Parlament elnökét, "felszólítottuk, kezdeményeztük, hogy a brüsszeli korrupciós botrány mély és átfogó kivizsgálása történjen meg".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.