Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Június 03. 11:10, szombat | Belföld
Forrás: mti

Orbán Viktor Törökországba utazik

Orbán Viktor Törökországba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan török köztársaság elnök hivatali beiktatásán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az újraválasztott török államfő beiktatási ceremóniájára délután az elnöki palotában kerül sor, majd Recep Tayyip Erdogan ünnepi vacsorán látja vendégül világ minden tájáról érkezett állami vezetőket - ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: a miniszterelnök nagyon fontosnak tartotta, hogy eleget tegyen Erdogan elnök személyes meghívásának, mert az ő választási győzelme Magyarország és Európa biztonsága szempontjából is kulcsfontosságú fejlemény.

A sajtófőnök emlékeztetett a miniszterelnök pénteki rádióinterjújára, ahol Orbán Viktor arról beszélt: tragédia lett volna, ha nem Recep Tayyip Erdogan nyeri a török választásokat, mert ellenfele háborúpárti és Soros György embere volt, aki győzelme esetén ráeresztette volna Európára a Törökországban élő négymillió menekültet. Ráadásul ha Törökországban egy Soros György által támogatott vezető lenne, akkor erősen kétséges, hogy az ottani vezetékeken keresztül eljutna-e az orosz gáz Magyarországra.

Fotó: MTI Archívum

Címkék: erdogan, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére