Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Május 17. 15:53, szerda | Helyi
Forrás: Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum

Országos szakmai versenyt nyertek a Csukás iskola diákjai

Országos szakmai versenyt nyertek a Csukás iskola diákjai

A harminckettedik Dr. Szabó Gusztáv Országos Gépészeti Emlékversenynek Jánoshalma adott otthont 2023. május 11-12. között.

A verseny névadója, Dr. Szabó Gusztáv (1879 – 1963) a 20. század elismert gépészmérnöke, a MÁV és a Műegyetem kiváló szaktekintélye, utóbbinak dékánja és rektora is volt. Különösen a mezőgazdaság műszaki fejlesztése és szabványosítása terén végzett kiemelkedő munkát, tudományos alapokat teremtett a hazai traktorgyártás számára.

Az emlékére rendezett országos versenyen ennek megfelelően különböző, elméleti és gyakorlati gépészeti feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak. Idén 10 iskola diákjai mérték össze tudásukat.

A csütörtök a gyakorlati feladatok napja volt: többek között KRESZ-totó, alkatrész készítése műszaki rajz alapján kézi forgácsolási eljárással, alkatrész és szerszám felismerés, traktoros ügyességi feladatok is szerepeltek a teendők listáján. Másnap a versenyzők elméleti tudásukról adhattak számot, ezután a neves szakemberekből - a MATE munkatársaiból - álló zsűri értékelte a teljesítményeket.

Az első helyezést a KASzC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola 11.A osztályos diákjai szerezték meg: Farkas Botond, Gurdon Csaba és Horváth Szilárd. Felkészítő tanár: Festő László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás