Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Szeptember 22. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Pannon-Víz

Országos versenyen képviselték a Pannon-Víz Zrt-t a Kapuvár-Csornai Üzemmérnökség dolgozói

Országos versenyen képviselték a Pannon-Víz Zrt-t a Kapuvár-Csornai Üzemmérnökség dolgozói

Országos Víziközmű Szerelőverseny

XX. alkalommal került megrendezésre nemrégiben a népszerű Országos Víziközmű Szerelőverseny, ahol az ország valamennyi víziközmű társaságának csapatai mérhették össze szakmai tudásukat, rátermettségüket a különböző feladatok megoldásában egy kétnapos verseny keretében.

2023 szeptemberében a Heves Megyei Vízmű Zrt. és a MAVÍZ közös szervezésében 21 csapat vehetett részt a megmérettetésben, melynek keretében izgalmas feladatok várták a víziközművek szakembereit a történelmi Egri Vár területén.

A csapatoknak számos elméleti és gyakorlati feladattal kellett megbirkózniuk, amelynek megoldása meglehetősen széles körű ismereteket igényelt és fizikálisan is rendkívül megterhelő volt a versenyzők számára.

A megnyitót követően az első napon gyakorlati feladatok sora várta a szerelőket, mint például vízmérőcsere, nyomás szabályozó szelep szétszerelése, tömítéscserék elvégzése, szelep összeszerelése, tűzcsap vízhozammérése, tolózár tömszelence tömítéscseréje, vízminta tesztek elvégzése, továbbá zsákbamacska, egy kis játékos puzzle kirakása és csővel való kötélhúzás is színesítette a versenyt. Mindezeket egy több mint két órás feladat követte, ahol a versenyzőknek a kiírt feladat alapján egy komplett vezetékszakasz kiépítését kellett elkészíteniük.

A második nap az elméleti próbatételről szólt, ahol a csapattagok egyénileg mutathatták meg a víziközmű-szolgáltatásban elsajátított tudásukat.

Pannon-Víz Zrt-t a Kapuvár-Csorna Üzemmérnökség versenyzői képviselték, akik az erős középmezőnyben végeztek a verseny során.

Gratulálunk Borsodi Gyulának, Varga Ádámnak, Varga Tamásnak és Horváth Ferencnek, Kapuvár-Csorna Üzemmérnökség szakembereinek a versenyen elért eredményükért és Samu László üzemelésvezetőnek a csapat felkészítéséért és közreműködéséért!
Fotók: Samu László és Lipovics János

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!