Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Június 13. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Országszerte folytatódik a szúnyogirtás

Országszerte folytatódik a szúnyogirtás

A tervek szerint a hét végéig 193 ezer hektáron végeznek szúnyoggyérítést a programmal megbízott Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) irányításával - tájékoztatta az OKF szóvivőhelyettese hétfőn az MTI-t.

Mukics Dániel közölte: már harmadik hete folyik a szúnyoggyérítés; a szakemberek eddig 108 ezer hektáron végeztek irtást, ezen a héten pedig a tervek szerint 85 ezer hektárt kezelnek majd.

Mint elmondta, az elmúlt hét változékony időjárása miatt több helyen is csúszott a szúnyoggyérítési program. A biológiai lárvagyérítés után a következő napokban megkezdődik a kifejlett szúnyogok elleni védekezés a Balaton térségében. A kezelések többsége a part mentén zajlik légi úton, de több településen földi eljárást alkalmazva is dolgoznak majd.

Megfelelő időjárás esetén a héten kiterjedt kezelések lesznek Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Baranya megyében, Sopronban, a Fertő tó partján lévő településeken, a Szigetközben és több Duna menti régióban is. Továbbá lesz szúnyogirtás Budapesten, a Csepel-szigeten, valamint Békés, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében.

A helyettes szóvivő hangsúlyozta: a katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon melyik településen védekeznek a vérszívók ellen.

Arról is szólt, az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, továbbá idén is van lehetőségük arra, hogy jelezzék a katasztrófavédelem megyei ügyfélszolgálatain, ha a településükön jelentős szúnyogártalmat tapasztalnak.

A szakemberek folyamatosan mérik a szúnyogok egyedszámát, és ha szükséges, a következő hetekben elrendelik a szúnyoggyérítést ott, ahol a helyzet ezt indokolja - közölte Mukics Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni