Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 27. 10:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Országszerte zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

Országszerte zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

A hőség miatt már csak néhány megyére, a zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt viszont az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzés szerint a hőség miatt csak Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 26 és 34 fok között valószínű, hűvösebb a tartósabban felhős tájakon lehet.

Emellett a zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Szintén országos a figyelmeztetés a felhőszakadás veszélye miatt. A fővárosra, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetés szerepel.

Azt írták: szombaton ismét több helyen várható zivatar, nagyobb valószínűséggel a nap második felében.

A zivatarokat erős vagy viharos széllökés, jégeső kísérheti. Felhőszakadás is valószínű, néhol 60 millimétert meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt - emelték ki.

Címkék: időjárás, vihar, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.