Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2021. Január 20. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Orvvadász ejtett el egy őzet Rábatamási külterületén

Orvvadász ejtett el egy őzet Rábatamási külterületén

A rendőrök két férfit fogtak el.

A rendőrségre bejelentés érkezett, hogy 2021. január 19-én 7 óra körül Rábatamási község külterületéhez tartozó szántóföldön két férfi kilőtt egy őzet, amelynek tetemét egy gépjárműbe helyezték, és azzal egyikük farádi otthonához hajtottak.

A csornai rendőrök a férfi házánál – miközben a vad feldolgozását végezték - tetten érték a feltételezett orvvadászokat. Az 59 éves férfi, valamint rokona, egy 17 éves fiatal, a vad eredetét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök elfogták és előállították őket a Csornai Rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de jogosulatlanul lőtték ki a vadat, ezért a farádi lakosokat orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 59 éves férfinak továbbá kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.

A rendőrök az eltulajdonított vadhúst, valamint a lőfegyvert és lőszereket lefoglalták, az idősebb férfi fegyvertartási engedélyét bevonták.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 16:00, kedd | Helyi

Idén is pályázhatnak támogatásra az önkéntes mentőszervezetek

A pályázat az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó járművek, ruházati termékek, működési költségek finanszírozására nyújt támogatást a központi költségvetésből.

2021. Március 02. 13:00, kedd | Helyi

Elöl és hátul is fedélzeti kamerákkal szerelték fel a rendőrségi motorokat

Parancsnoki szemlén ellenőrizték a megyei motoros járőrök járműveinek műszaki állapotát.

2021. Március 02. 09:00, kedd | Helyi

Automatikusan készíti az adóhivatal a személyi jövedelemadó bevallási tervezeteket

Már öt éve, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) külön kérés nélkül készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét.

2021. Március 01. 16:00, hétfő | Helyi

Ki látta ezt az eltűnt fiút?

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.