Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 18. 16:16, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Összeütközött két kisrepülő Gödöllőnél, négyen meghaltak

Összeütközött két kisrepülő Gödöllőnél, négyen meghaltak

Két kisrepülőgép ütközött össze vasárnap reggel Gödöllő és Isaszeg között, négy ember meghalt - közölte Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint egy C-182-es és egy Piper-28-as gépe ütközött össze.
A katasztrófavédelem szóvivője korábban azt mondta, hogy noha egy szemtanú két kisgép ütközéséről számolt be, jó ideig csak egy roncsot találtak a gödöllői arborétum fás, bokros területén. A gépben két felnőtt és egy gyerek utazott, mindhárman szörnyethaltak.

Az esetleges másik roncsot rendőrök és tűzoltók csatárláncban kezdték keresni, és légi felderítés is folyt, végül egy honvédségi helikopter fedezte fel és azonosította a lezuhant gépet. Az első jelentések szerint a kisrepülőben csak a pilóta ült, aki életét vesztette.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a katasztrófavédelem ügyelete 9 óra 28 perckor értesítette a Magyar Honvédség Légi Vezetési Központját egy eltűnt kisrepülő miatt - tudatta a tárca.

A légierő ügyeletes parancsnoka elrendelte a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat helikopterének felszállását. A Piper-28 típusú kisgépet 11 óra 25 perckor fedezte fel a helikopter, a terepviszonyok miatt azonban nem tudott leszállni, ezért a földi egységeket irányították a helyszínre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.