Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Július 31. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: szuperinfo.hu

Ötödik lett a Szuperinfó hajója

Ötödik lett a Szuperinfó hajója

A múlt hét végén médiapartnerünk, a “Szuperinfó hajója” is elrajtolt a 45. Kékszalag Nagydíjon. Részlet a kapitány naplóbejegyzéséből…

Reggel 7.3o-kor indultunk Balatonföldvárról a Tihany és Balatonfüred között húzódó a rajt vonalra, hogy a legkedvezőbb pozícióból indulhassunk. Szélfordulót ígért a meteorológiai előrejelzés ezért délen rajtoltunk és északra tartva Balatonalmádinál fordultunk Kenese felé. Annyira jól bejött a taktikánk hogy Kenesénél elsőnek kerültük hajóosztályunkból a bóját.

A következő bóját Siófoknál gyengülő szélben jól vettük, dobogós helyen az osztályban. Kenesétől Badacsonyig hátszél vitorlával haladtunk az élen, míg nem a szél teljesen leállt. Ellenkező irányból kezdett el fújni azoknak kedvezett akik a déli parton haladtak. Mi lassú gyenge szélben csak araszoltunk tovább. Éjjel egykor a keszthelyi bóját nagyon lassan kerültük meg. Vízközépen indultunk vissza. A napfelkelte a szigligeti öböl környéken ért minket. Csodalatos volt ahogy a barack-rózsaszínes korong kiemelkedett a vízből és úgy tűnt, hogy az előttünk haladok szinte belevitorláznak. Délről végre elkezdett fújni a szél, hátszél vitorlával Fonyódtól a füredi befutóig egyre gyorsabban tudtunk haladni. Az viszont aggasztó volt, hogy a mögöttünk haladó mezőnyt a hátulról erősödő szél ránk fújta. Nagy ellenfelünkkel a Manana-val csatáztunk, végül sikerült megelőzni őket.

Pénteken 11.44 perckor 26 óra 44 perc vitorlázás után értünk célba, kategóriánkban (YS-II.) 110 hajóból az 5. helyen.

Sáfián László – kapitány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.