Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Február 04. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Közösségi Szolgálat Portál

Ötven óra közösségi munka kell az érettségihez

Ötven óra közösségi munka kell az érettségihez

A középiskolai nappali képzésben résztvevő és az érettségi vizsgát 2016. január 1-jét követően megkezdő tanulók esetében az érettségi vizsga megkezdésének feltétele az 50 óra közösségi szolgálat teljesítése.

A felnőttoktatás, felnőttképzés, esti tagozat keretében szervezett érettségi vizsga esetében közösségi szolgálat végzése nem előírás. A sajátos nevelési igényű tanulók körében a szakértői bizottság ez irányú javaslata alapján a közösségi szolgálat teljesítésének kötelezettsége mellőzhető. Azon diákok, akik nem esnek a kötelezettség alá, de évismétlés következtében érettségi vizsgát 2016. január 1-ét követően szándékoznak tenni a közösségi szolgálat ugyanúgy előfeltétele a vizsgák megkezdésének.

Az önkéntes munkát az iskola szervezi, és a 9-11. osztályban elosztva kell teljesíteni lehetőleg a tanév alatt, de engedéllyel a nyáron végzett tevékenységet is beszámíthatják. A cél az lenne, hogy heti 1-2 órás, folyamatos elfoglaltságot jelentsen a szolgálat.

Fizetést a munkáért nem kapható. A közösségi szolgálat olyan tevékenység lehet, amely társadalmilag hasznos, és valamelyik közösség javát szolgálja. Például egészségügyi, szociális - például idős emberek vagy betegek látogatása - és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- természetvédelmi, polgári- és katasztrófavédelmi munka, illetve óvodáskorú vagy sajátos nevelési igényű gyerekekkel, idős emberekkel közös sport- vagy szabadidős tevékenység. Nem muszáj mind az 50 órát ugyanazzal a tevékenységgel kitölteni, így akár több dolgot is ki lehet próbálni.

Ha további kérdés merülne fel, részletes leírás itt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.