Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2023. Április 09. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Csornai Rendőrkapitányság

Óvakodjon az online csalóktól!

Óvakodjon az online csalóktól!

Fogadja meg tanácsainkat!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy megyénkben az utóbbi időszakban több esetben fordult elő olyan eset, melynek során csalók telefonon keresztül bankjuk alkalmazottjának magukat kiadva kérték el a sértettek bankkártya adatait, majd nagyobb összeget emeltek le az adatok birtokában a bankszámlájukról.

További módszerként említhető, mikor a gyanútlan internet és netbank használó, kecsegtető internetes hirdetésre, mint például kedvező kriptovaluta vásárlásra jelentkezve egy olyan elkövetési módszerbe fut bele, melynek során a hirdető részéről egy tört magyarsággal beszélő személy meggyőző szövegkörnyezettel olyan alkalmazás, /jelen esetben AnyDesk / letöltésére kéri a sértettet, mely program segítségével visszaállíthatatlan tranzakciókat tud végrehajtani a sértett netbankján keresztül.
A hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

- Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!

- Legyen gyanús, ha a telefonáló személy tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!

- Bankkártyája adatait, netbankja belépési adatait ne adja meg idegeneknek se telefonon, se e-mailben! A különböző pénzintézetek az ügyintézés során soha nem kérik az ügyféltől ezeket az információkat.

- Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!

Csornai Rendőrkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 13:00, szerda | Helyi

Kert és madárhangok a zenében

Zenetörténeti előadás az Eszterházy-kastély kertjében.

2023. Június 07. 09:00, szerda | Helyi

Beszélgetés Devecseri Zoltán költővel

Ünnepi Könyvhét Kapuváron

2023. Június 06. 16:00, kedd | Helyi

Ideiglenesen zárva lesz a Rábatamási MBH Mobil Bankfiók

Az MBH Bank közleménye

2023. Június 06. 13:00, kedd | Helyi

Újra a régi nyitvatartás szerint működik a Csornai Múzeum

A mai naptól visszaállt az energetikai megszorítás előtti nyitvatartási rend.