Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 23. 07:17, péntek | Sport
Forrás: STOP / DIGI Sport

Overdose boldog lehet - sorra kapja a csinos kancákat

Overdose boldog lehet - sorra kapja a csinos kancákat

Overdose, a magyar csodaparipa jövőre visszavonul, 2013-tól már Németországban lesz fedezőmén. A versenyló szerdán új angol patkót kapott, tulajdonosai még bíznak abban, hogy idén pályára léphet a Royal Ascot Derbyn.

Mindezt Overdose társtulajdonosa, Mikóczy Zoltán mondta el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

- Idén már nincs esély a fedezőménné történő átminősítésére, mert a lósportban a fedeztetési szezon januártól júniusig tart, a kancákat már szétosztották. Így ha most nyugdíjaztatnánk Dózit, azzal háromnegyed év semmittevésre kárhoztatnánk. Inkább megpróbáljuk felkészíteni egy utolsó nagy futásra, had versenyezzen - fogalmazott Mikóczy Zoltán, hozzátéve: nincs teljesen kizárva, hogy esetleg 2013-ban is versenyezzen a ló, ha az egészsége bírja.

- A tulajdonostársak ezeket a stratégiai döntéseket teljesen rám bízzák, viszont ők is ki vannak már éhezve a sikerre, ezért próbálkozunk még.

Mikóczy Zoltán hozzáfűzte: Overdose utána nagy valószínűséggel Németországban lesz fedezőmén, azzal a kitétellel, hogy kellő számú magyar kancát biztosítunk számára, ami a későbbiekben meglátszik majd a hazai versenylóállományon.

- Anyagilag is jól jönne, nagyot javítana a pénzügyi mérlegünkön egy idei jó futás, de ennél is fontosabb, hogy az előző évek kudarcai, balszerencséi, a megroppant egészsége után megint előcsalogassuk Dóziból azt a képességet, amely a kelet-európai régió más versenylovaiból hiányzik. A szíve, a harciassága megmaradt - tette hozzá Mikóczy.

- Megviselték a csapatatot a Dubajban történtek, hiszen a kudarcot mindig nehéz megmagyarázni, ráadásul a lósportban a rossz futam lenne a kudarc, ehhez képest minket az a dupla szerencsétlenség ért, hogy Overdose el sem tudott indulni a versenyeken, nem volt lehetőség a bizonyításra sem. Fogjuk fel ezt mégis csak félkudarcként, hátha a tavasszal összejön neki a nagy futás - mondta a ló gazdája.

Mikóczy arról is beszélt, hogy Overdose kedélyállapotán nem lehet észrevenni ezt a kálváriát, pedig fel volt húzva, fel volt pörgetve, versenyláz jeleit mutatta. Februárban azonban erős fájdalmai voltak a patája alatti tályog miatt, akkor hangulatában, formájában is összeesett, ezért ért véget versenyzés nélkül az Öböl-béli túra. Pedig tényleg mindent megtettek, még arra is rávették, hogy belemenjen a gyógymedencébe, amire korábban Angliában sosem volt hajlandó, szinte verekedett az úszóleckék ellen.

Szerdán újrapatkolták az angolok módszerével Overdose-t, az ortopéd beavatkozás után néhány nap, míg kiderül, bírja-e a terhelést. Ha igen, akkor Angliában marad, mert nem célszerű feleslegesen megutaztatni, hisz az hasonló megterhelés, mint egy verseny.

DIGI Sport / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.