Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. Július 31. 15:36, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztróvavédelmi Igazgatóság

Őz a vízóra aknában, villám csapott két kéménybe

Őz a vízóra aknában, villám csapott két kéménybe

A 30. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen három ember sérült meg.

Vízóra aknába esett egy őz hétfő délután Ikrényben, a templom udvarán. A győri hivatásos tűzoltók kézi erővel felhozták az állatot, aki sértetlenül azonnal elhagyta a helyszínt.

Győrben és Jánossomorján is villámcsapás ért egy-egy kéményt kedden délelőtt. Győrben, a Votinszky Andor utcában a város hivatásos tűzoltói átvizsgálták az épületet és eltávolították az instabil részeket. Jánossomorján a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók elbontották a nagyrészt ledőlt kémény maradványait. A tűzoltó egységek mindkét helyen felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a villamoshálózatot visszakapcsolás előtt felül kell vizsgáltatni.

Három személyautó ütközött szerda délután Győrben, a Kossuth Lajos utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet és felitatták az úttestre folyt motorolajat. Az autókban összesen kilencen utaztak, senki nem sérült meg. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom az érintett útszakaszon.

Árokba hajtott egy személyautó a 81-es számú főút 59-es kilométerénél, Mezőörs térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, őt könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Szalagkorlátnak ütközött egy nyerges kamion péntek délután az M1-es autópálya 123-as kilométerszelvényében, Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon. Az ütközés következtében a kamion keresztbe fordult és az utat teljes szélességében elzárta. A balesetben megsérült a jármű egyik üzemanyagtartálya, amelyből nagy mennyiségű gázolaj folyt az úttestre.A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kamiont és a kifolyt üzemanyag felitatásában segítettek az útkezelő szervezet munkatársainak. A forgalom mintegy másfél óra múlva, a leállósávon megindult az érintett útszakaszon.

Nyerges kamionnak ütközött egy kisteherautó az M1-es autópálya 172-es kilométerénél, a határátkelőnél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót, amelynek sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. Az út kezelőjét is a helyszínre kérték a nagyobb mennyiségű kifolyt olaj miatt. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt.

Egy személyautó elhagyta az úttestet, majd a szántásban fejtetőn állt meg vasárnap reggel Sopronhorpács és Zsira között. A balesethez a csepregi önkormányzati, valamint a sopronhorpácsi, a völcseji és az undi önkéntes tűzoltók vonultak, akik kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. Az autóban csak a sofőr utazott, nem sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:00, vasárnap | Helyi

Háziorvost keresnek Szilba

Pályázati felhívás

2024. Március 02. 19:00, szombat | Helyi

A Föld bajnokait keresik 2024-ben is

Nyerjetek 2,5 millió forintot iskolátoknak vagy óvodátoknak!

2024. Március 02. 16:00, szombat | Helyi

Hogy állnak a kónyi nagyberuházások?

Kóny Község Önkormányzatának tájékoztatója.

2024. Március 02. 13:00, szombat | Helyi

Több ezer aknás vízmérő vár cserére az idei évben

Megkezdődnek az ütemezett vízmérő cserék a Pannon-Víz Zrt. működési területén.