Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Június 05. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Pályázat roma fiatalok rendőrré válásának elősegítésére

Pályázat roma fiatalok rendőrré válásának elősegítésére

Középiskolás fiatalok jelentkezését várja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdetközépfokú köznevelési intézmények nappali tagozatán tanuló romaszármazású fiatalok számára a rendőri pálya választásánakösztönzésére.

Pályázatot azok a roma származású fiatalok nyújthatnak be, akikközépfokú köznevelési intézmények nappali tagozatán első, másodikvagy harmadik évfolyamán tanulnak, évismétlésre semmilyen tantárgybólnem kötelezettek, és a pályázat benyújtásának évében elért, év végitanulmányi átlageredményük legalább 3,00.

A pályázónak a fentiek melletta pályázat benyújtásakor az alábbi feltételeknek kell eleget tennie:
a) magyar állampolgárság;
b) magyarországi lakóhely;
c) büntetlen előélet;
d) valamely rendészeti szakközépiskolába vagy a NemzetiKözszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára való, a középfokúköznevelési intézmény elvégzését követő jelentkezés, a hivatásosszolgálati jogviszony létesítéséhez szükséges tanulmányi ésvizsgakötelezettségek teljesítésének, valamint ezt követően ahivatásos szolgálati jogviszony létesítésének vállalása;
e) szakiskolai tanulók esetében az érettségi megszerzésének, és atanulmányok ennek megfelelő – a szakiskolai tanulmányok befejezésétkövető tanévben történő – folytatásának vállalása;
f) kifogástalan életvitel és jó hírnév a pályázó vonatkozásában; apályázó hozzátartozóinak és a vele egy háztartásban élőknek azéletvitele a szolgálat törvényes és befolyástól mentes ellátását nemveszélyezteti;
g) egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság, az alkalmasságpályázat elbírálása során történő, valamint a támogatás időtartamaalatti megállapításához szükséges vizsgálatok írásban történővállalása;
h) írásbeli hozzájárulás a pályázat benyújtása során az ORFKrendelkezésére bocsátott személyes – köztük különleges – adatoknak acigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítése érdekében aRendőrség által biztosított támogatási rendszer létrehozásáról, valaminta rendőri szervek ezzel kapcsolatos feladatairól szóló ORFK utasításbanfoglaltak szerinti kezeléséhez, valamint ahhoz, hogy e követelményeknekvaló megfelelés megállapítása érdekében a pályázó lakó- és családikörülményeit, továbbá a korábbi büntetéseire vonatkozó adatokatelőzetesen, és a támogatási szerződés hatályának tartama alatt aRendőrség bármikor megvizsgálhatja;
i) írásbeli nyilatkozat roma származásról.

A támogatás formája, mértéke

A pályázatot elnyerők számára a támogatást a rendőr-főkapitányságokbiztosítják saját költségvetésük terhére, a középfokú köznevelésiintézményben folytatott tanulmányok hátralévő idejére az alábbiakszerint:
a) számla vagy egyéb igazolás alapján a diákotthoni vagy kollégiumiszállásköltség, és a menzai ellátás költségeinek teljes körűtérítésével;
b) tanévenként – számla alapján, személyenként legfeljebb 25 000Forint értékben – ruházkodási segéllyel;
c) tanszersegéllyel (a tankönyvek költségeinek számla alapjántörténő, teljes mértékű térítésével, az egyéb taneszközökesetében pedig – ugyancsak számla alapján – tanévenként ésszemélyenként legfeljebb 4500 Forint értékhatárig);
d) az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanévalatt, havi rendszerességgel folyósított pénzbeli juttatással:
da) 3,00-3,50 tanulmányi átlag esetén nettó 2000 Forint/hónap;
db) 3,51-4,00 tanulmányi átlag esetén nettó 3000 Forint/hónap;
dc) 4,01-4,50 tanulmányi átlag esetén nettó 4000 Forint/hónap;
dd) 4,51-5,00 tanulmányi átlag esetén nettó 5000 Forint/hónap
összegben;
e) kitűnő tanulmányi átlag esetén egy szakmai nap eltöltésére nyíliklehetőség valamely, területileg illetékes rendészetiszakközépiskolában.

Egyéb tudnivalók

A pályázatot 2014. július 31-ig kell a Győr-Moson-Sopron MegyeiRendőr-főkapitányság Humánigazgatási szolgálat vezetőjénekmegküldeni.

Cím: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, HumánigazgatásaiSzolgálat9024 Győr, Szent Imre út. 2-4.

A magyar állampolgárság, a magyarországi lakóhely, és a büntetlenelőélet igazolására szolgáló dokumentumokat (személyazonosításraszolgáló okmány másolata, lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolata,érvényes hatósági erkölcsi bizonyítvány), a pályázó egészségügyialkalmasságával kapcsolatos háziorvosi véleményt, a Rendőrség általvégzendő alkalmassági vizsgálatokhoz való írásbeli hozzájárulást, aszemélyes adatok kezeléséhez történő írásbeli hozzájárulást, írásbelinyilatkozatot roma származásról, valamint a tanulói jogviszony és atanulmányi átlageredmény igazolására szolgáló dokumentumokat (a tanulóijogviszony fennállásáról, a köznevelési intézmény által kiállítottigazolás, a bizonyítvány másolata) a pályázat mellékleteként kellbenyújtani.

A pályázók egészségügyi, pszichikai és fizikai alkalmasságánakvizsgálatát a pályázat elbírálására kötelezett szerv egészségügyiszolgálata a rendészeti oktatási intézménybe jelentkezők alkalmasságivizsgálatára irányadó jogszabályi rendelkezések alapján végzi. Azalkalmassági vizsgálatokat a pályázat elbírálása során a Rendőrségkötelező jelleggel végzi el. A támogatás időtartama alatt éventelegfeljebb egy alkalommal, amennyiben a pályázóval kapcsolatoskörülmények ezt indokolttá teszik, a Rendőrség továbbialkalmassági vizsgálatok elvégzésére is jogosult.

A pályázatokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjeáltal kijelölt személyekből álló bizottság bírálja el és készíti elődöntésre.

A támogatás odaítéléséről a bizottság javaslata alapján aGyőr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dönt. Apályázat elbírálásának határideje 2014. augusztus 31. A pályázatotnyert tanulókkal a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságtámogatási szerződést köt.

További felvilágosításért forduljon a Győr-Moson-Sopron MegyeiRendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatához a 96/520-006-ostelefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból