Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Július 27. 16:20, szerda | Sport

Parádés rajt után ezüstérem

Parádés rajt után ezüstérem

A legrövidebben talán így lehetne összefoglalni a Gender Racing Team horvátországi versenyhétvégéjét az Automotodrom Grobnik-on-

A remekül induló hétévégét sajnos beárnyékolta egy szomorú baleset mely a GT kategória hosszútávú versenyén következett be szombat délután mikor egy lengyel versenyző kicsúszott a pályáról és nagysebességgel pont egy bírói posztnál csapódott a gumifalba és a szalagkorlátba. Sajnos a becsapódás akkora volt, hogy elütötte a poszton tartózkodó sportbírókat és egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette. Mindegyik technikai sportág kiemelten veszélyes üzem, néha a pálya szélén álló sportbírók is ki vannak téve a veszélynek, de áldásos munkájuk, kitartásuk és határtalan sportszeretetük nélkül nem működhetne az autósport.

A Gender Racing ezúton is együttérzését fejezi a hozzátartozóknak és sporttársaknak, hiszen a most elvesztett sporttárs munkája is hozzájárult ahhoz, hogy ezen a különleges, izgalmas helyszínen ennyi nagyszerű eredményhez és sportélményhez juthatott csapatunk az elmúlt években és ezen a versenyhétvégén. A sajnálatos baleset miatt a vasárnapi versenynapot kegyeleti okokból törölték.

Az Automotodrom Grobnik most is komoly kihívásokat állított a GRT csapata elé! A szabadedzéseken a beállítások keresése mellett a pokoli hőséggel is meg kellett küzdeni, mely nemcsak a versenyzőket, hanem a versenytechnikát is komolyan megterhelte. A GRT F3-as Dallara-ja is küzdött a túlmelegedéssel, ami előhozott néhány bosszantó elektromos hibát is. Ezeket sikerült kiküszöbölni és végre a fontos beállításokra lehetett koncentrálni. Mint kiderült a gyors pálya karakterisztikája a sebességváltó áttételek cseréjét is megkívánta. A csere pozitív eredménye ezt rögtön igazolta a javuló köridők formájában. Nikolas az időmérőre így már bizakodva vághatott neki a pályának, ahol a rajtrács harmadik helyére kvalifikálta magát a szombati versenyfutamra.

Elmondható, hogy itt a horvát versenyhétvégén is egyre bíztatóbban folytatódott az a tendencia, ahogy Nikolas és a csapat folyamatos építkezéssel közelít az élmezőny legjobb köridejeihez. A versenyfutamon a GRT versenyzője egy elképesztően parádés rajt után azonnal az élre állt és bár sajnos nem tudta tartósan megőrizni a pozíciót, ez is egy kiváló és nagyon örömteli részeredmény volt a fent említett fejlődési tendenciában. A rajt utáni küzdelmeket követően végül a harmadik helyet foglalta el a mezőnyben és a viszonylag további eseménytelen futam végén ebben a pozícióban haladt át a célvonalon mely a CEZ bajnoki értékelésben az F3 kategória ezüstérmét jelentette.

A csapat nagyon készült a vasárnapi futamra melyhez nagy motivációt adott Nikolas fantasztikus rajtja és a folyamatosan javuló teljesítménye, de aztán sajnos érkezett a hír a fenti szomorú eseményről és a vasárnapi versenynap törléséről. A szombati eredménnyel a GRT további értékes bajnoki pontokat gyűjtött a bajnokságok értékelésében!

Legközelebb augusztus vége felé bőgnek, bőghetnek fel a motorok az FIA Central European Zone Trophy és az ESET Cup következő versenyhétvégéjén a Slovakiaringen, ahol a Gender Racing reményei szerint Szabó Nikolas hazai pályán is versenyben lehet az első idei futamgyőzelemért!
- Gender Racing -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok