Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 09. 09:18, szerda | Külföld

Patthelyzet alakult ki a német pártok között a szeptemberi parlamenti választások előtt

Patthelyzet alakult ki a német pártok között a szeptemberi parlamenti választások előtt

Patthelyzet alakult ki a német pártok között hét héttel a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások előtt, ugyanis a konzervatív uniópártok (CDU/CSU) -

és a liberális Német Szabaddemokrata Párt (FDP) támogatottsága éppen ugyanannyi -mint az összes többi párté együtt - derül ki a Forsa közvélemény-kutató intézet szerdán ismertetett felméréséből.

A Stern című hírmagazin és az RTL kereskedelmi televízió megbízásából készült kutatás szerint az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja a Keresztényszociális Unió (CSU) támogatottsága 40 százalékon áll, a Bundestagból 2013-ban kiesett FDP-é pedig hét százalékon, így ketten együtt 47 százalékot tesznek ki, pontosan ugyanannyit mint az összes többi párt együtt.
A CDU/CSU támogatottsága egyébként nem változott az előző héthez képest, míg az FDP egy százalékpontot veszített.
A CDU/CSU jelenlegi nagykoalíciós partnere és egyben legnagyobb vetélytársa, a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egy pontot javított a múlt héthez képest, és jelenleg 23 százalékon áll.
A Zöldek, az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) és a CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) támogatottsága nem változott, mindhárom párt nyolc százalékon stagnál.
A szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson várhatóan távolmaradók és a bizonytalanok aránya a felmérés szerint 24 százalék.
A Forsa intézet július 31. és augusztus 4. között végzett reprezentatív kutatást 2503 ember megkérdezésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).