Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. November 25. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Soprn Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A fűtési szezon kezdete óta országszerte megszaporodtak a lakástüzek

A fűtési szezon kezdete óta országszerte megszaporodtak a lakástüzek

Fűtsünk, de legyünk biztonságban!

Fontos, hogy saját és mások biztonsága miatt odafigyeljünk tüzelő-fűtő berendezésünk használatára, beüzemelésére, annak működésére és a tüzelőanyag megfelelő tárolására.

A kazán mellé elhelyezett tüzelőanyag gyulladt meg néhány négyzetméteren egy kétszintes családi ház pincehelyiségében tegnap este a győri Alpesi utcában. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral gyorsan eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet.

A fenti esetben nem történt személyi sérülés, és a gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően, szerencsére nem semmisült meg senki lakóháza sem.

A legtöbb tűz odafigyeléssel megelőzhető!

Tanácsok a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól, hogy a fűtés csak meleget jelentsen otthonában:

- Évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét!A lerakódott por és szennyeződés nemcsak rontja a fűtés hatékonyságát, hanem balesetekhez is vezethet.

- Ne helyezzenek éghető anyagot a kazán, kályha közvetlen közelébe! A tüzelő- és a fűtőberendezés, az égéstermék-elvezető, valamint a környezetében levő éghető anyag között olyan távolságot kell megtartani, hogy az ne jelenthessen az éghető anyagra gyújtási veszélyt. A tüzelőberendezés füstcsöve legyen fémbilinccsel a falhoz rögzítve, ne tudjon szétcsúszni, kiesni a helyéről.

- Éghető padozatú vagy padlóburkolatú helyiségben a szilárd tüzelőanyaggal üzemeltetett tüzelőberendezés ajtaja elé olyan, fémből készült parázsfelfogót kell elhelyezni, amely biztosítja, hogy a kihulló vagy kipattanó parázs (szikra) ne juthasson az éghető padozatra, és az a tüzelőberendezés környezetében elhelyezett éghető anyagra gyújtási veszélyt ne jelentsen.

- Salakot és hamut csak teljesen lehűtött állapotban, erre a célra szolgáló edénybe, a kijelölt salaktárolóba vagy a kijelölt egyéb helyre szabad kiönteni! Forró hamut tilos üríteni épületben vagy annak közvetlen közelében, illetve ott, ahol az tüzet okozhat.

- A tüzelőanyaggal üzemelő fűtőberendezés használatakor győződjön meg arról, hogy a szellőzés megfelelő, így megelőzhető a szén-monoxid-mérgezés. Szellőztessen rendszeresen!

A fenti szabályok betartásával tovább növeljük családunk és otthonunk biztonságát a téli napok során is!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 16:00, kedd | Helyi

Harmadszorra MagyarBrands díjas a Szuperinfó

Kiváló Üzleti Márka a magyar lappiacon.

2021. Január 26. 13:00, kedd | Helyi

Idén már hatan vesztették életüket Győr-Moson-Sopron megye útjain

A hirtelen bekövetkező időjárás-változások nagymértékben befolyásolhatják a közlekedésben résztvevők reakcióit.

2021. Január 26. 09:00, kedd | Helyi

Kapuváron is találtak ittas sofőrt az ellenőrzést végző rendőrök

280 ellenőrzésből három lett pozitív.

2021. Január 25. 16:00, hétfő | Helyi

Kedden Kisfaludon szólal meg a sziréna

Szirénapróba lesz.