Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2021. Április 19. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt héten negyvenkilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

Az elmúlt héten negyvenkilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A tűzesetek és műszaki mentések során ketten sérültek meg.

Hétfőn a viharos szél három esetben adott munkát Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak. Fertőrákoson a Strand utcában, majd Sopronban a Sport utcában dőlt egy-egy fa az útra. A soproni hivatásos tűzoltók feldarabolták a kidőlt növényeket, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. Dunaszegen az Országút úton egy nagy fenyőfa dőlt a szomszéd háznak. A győri hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltók a fa veszélyes részét eltávolították.

Kedden hatszor riasztották a tűzoltókat megyénkben az erős szél miatt. Délelőtt Mosonszentmiklós és Öttevény között dőlt ki egy fa az útra, majd Sarród-Nyárligeten dőlt egy fa a bicikli útra és a járdára. A tűzoltók feldarabolták és eltávolították a forgalmi akadályt okozó fákat. Hegykőn a Jókai utcában egy családi ház tetején bontotta meg a viharos szél a bádogot. A helyi, önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók eltávolították a veszélyes részeket. Délután Lébény és Mosonszentmiklós között egy lehasadt faág veszélyeztette az autós forgalmat. A lébényi hivatásos és önkéntes tűzoltók eltávolították a lehasadt ágat. A sopronkövesdi hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók a 84-es főút 104-es kilométerszelvényénél egy veszélyesen megdőlt, tíz méteres fát vágtak ki, amely veszélyeztette a közút forgalmát. A győri hivatásos tűzoltók pedig a győri Nagysándor József utcában egy járdára hasadt nagy faágat távolítottak el. A vihar okozta káresemények során nem sérült meg senki.

Egy családi ház falának ütközött kedden délután egy személygépkocsi Bakonygyiróton, a Fő utcában. A veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók a pannonhalmi hivatásos egység kiérkezése előtt áramtalanították a járművet. A mentők az autó sofőrjét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat csütörtökön reggel a Szent Imre utcába, egy füstölő személyautóhoz riasztották. Mire a tűzoltók kiérkeztek, a kocsi már nem füstölt, valószínűleg mechanikai meghibásodás miatt melegedett fel az alkatrész. A tűzoltók áramtalanították és letolták az útról a működésképtelen járművet.

Szombaton délelőtt a győri hivatásos tűzoltókat Nagyszentjánosra a Fő utcába egy családi ház szikrázó kéményéhez riasztották. A tűzoltók eltávolították a lerakódott kormot a kéményből és felhívták a lakó figyelmét, hogy ne használja a kazánt és a hozzá tartozó füstelvezetőt, amíg azt felül nem vizsgálták.

Használati tárgyak és lomok égtek vasárnap délután egy háromszintes társasház pincéjében Sopronban, a Csengery utcában. A soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A munkálatok idejére hat ember hagyta el az épületet. Az egységek átvizsgálták és átszellőztették az ingatlant. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 09:00, szerda | Helyi

Hagyományőrző íjászversenyt rendeznek Sopronnémetiben

Gyalogos és kenus íjászat.

2021. Június 22. 14:00, kedd | Helyi

Előadássorozat a szenvedélybetegségek megelőzéséről

A szervezők kérik, hogy az előadás megkezdése előtt 15-30 perccel érkezzenek a gördülékeny regisztráció érdekében.

2021. Június 22. 11:16, kedd | Helyi

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendeltek el

Csütörtök éjfélig biztosan érvényben marad.

2021. Június 22. 09:00, kedd | Helyi

Egyre több a szabadtéri tűz

A szabadtéri tüzek döntő többségét emberi figyelmetlenség okozza.