Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2020. Június 22. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Három balesetet is okoztak a hétvégén ittas sofőrök a megyében

Három balesetet is okoztak a hétvégén ittas sofőrök a megyében

Már kismértékű alkoholfogyasztás is veszélyes lehet.

Bezi belterületén, Csorna felől, Lébény irányába közlekedett személygépkocsijával egy 36 éves fehértói férfi 2020. június 21-én 4 óra 30 perckor. A Szabadság utcában haladva az úttestről járművével letért és egy ingatlan gépkocsibehajtóján álló autónak ütközött, majd az árokba hajtott. A férfivel szemben a rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából a Csornai Rendőrkapitányságra előállították.

A 83-as számú főúton, Győrszemere irányából, Győr felé közlekedett autójával egy 63 éves téti férfi 2020. június 21-én 9 óra 50 perckor. Haladása során későn észlelte az előtte forgalmi okból álló személygépkocsit, és a hátuljának ütközött. A balesetet okozó sofőr – miután beszélt a másik személygépkocsi vezetőjével – a helyszínről elhajtott. A rendőrök őt tartózkodási helyén találták meg, majd vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Ellenőrzése során az egyenruhások azt is megállapították, hogy a sofőr eltiltás hatálya alatt vezette gépjárművét. A férfi azt állította, hogy csak a balesetet követően fogyasztott alkoholt, ezért őt a járőrök további mintavételre a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

Győrben, a Konini úton, az út szélén szabályosan parkoló két személygépkocsinak is nekiütközött egy autós 2020. június 21-én 16 óra 40 perc körüli időben, majd a helyszínről megállás nélkül elhajtott. A szemtanúk feljegyezték a gépkocsi rendszámát, azonban a járművet vezető 50 éves győri nőt a rendőrök csak 21 óra 15 perckor, Győrben, a Jereváni úton találták meg, miközben autóját vezette. Az egyenruhások ellenőrzés alá vonták őt, a balesetet okozó lehelete erősen alkoholszagú volt, ezért a járőrök alkoholtesztert alkalmaztak vele szemben, amely pozitív értéket mutatott, így őt további mintavétel céljából előállították.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak.Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 09. 18:29, vasárnap | Helyi

Teljes terjedelmében égett egy melléképület Szanyban

A lángok érintettek egy másik épületet is.

2020. Augusztus 08. 10:00, szombat | Helyi

Ingyenes informatikai képzés Csornán a Hunyadiban

Jelentkezési határidő: augusztus 19.

2020. Augusztus 07. 16:00, péntek | Helyi

Hamis karórákat is szállított a kamion

Több mint kétezer hamis karórát találtak egy román kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai.

2020. Augusztus 07. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Segítünk újra felpörgetni a kulturális- és buliéletet a Rábaközben.