Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2021. Április 18. 16:46, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan vezetve okozott balesetet

Ittasan vezetve okozott balesetet

A vétlen autó az ütközéstől árokba csapódott és felborult.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Völcsejen, a Fő utcában, szombat este. Egy 28 éves férfi közlekedett kisteherautóval Sopronhorpács irányából Lövő felé. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot, amelynek következtében fékezés nélkül nekiütközött az előtte – bekanyarodási szándéka miatt – lassító személygépkocsinak. A vétlen autó a menetiránya szerinti jobb oldali árokba csapódott és a bal oldalára borult. Mindkét jármű utasa megsérült, ezért őket a mentők kórházba vitték.

A balesetet okozó kisteherautó vezetőjével szemben a rendőrök alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 09:00, szerda | Helyi

Hagyományőrző íjászversenyt rendeznek Sopronnémetiben

Gyalogos és kenus íjászat.

2021. Június 22. 14:00, kedd | Helyi

Előadássorozat a szenvedélybetegségek megelőzéséről

A szervezők kérik, hogy az előadás megkezdése előtt 15-30 perccel érkezzenek a gördülékeny regisztráció érdekében.

2021. Június 22. 11:16, kedd | Helyi

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendeltek el

Csütörtök éjfélig biztosan érvényben marad.

2021. Június 22. 09:00, kedd | Helyi

Egyre több a szabadtéri tűz

A szabadtéri tüzek döntő többségét emberi figyelmetlenség okozza.