Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2013. Március 03. 09:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Csorna Széchenyi István Körzeti Általános Iskola

Képes vagyok rá!

Képes vagyok rá!

Integráltan oktatott, sajátos nevelési igényű gyermekek mérhették össze képességeiket a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola könyvtárában március elsején.

A versennyel azt szeretnénk bizonyítani, hogy ők is sikeresek lehetnek tanulmányi versenyeken, ők is képesek csapatban dolgozni, ők is megmutathatják, hogy többek és jobbak valamiben társaiknál. Ráadásul úgy szeretnénk ezt megmutattatni, hogy figyelemmel vagyunk az életkori sajátosságaikra, nevelési igényeikre, és arra hogy mindezt játékos formában tehessék meg.”- ezen gondolatok jegyében nyitotta meg Kemenesi Ágoston intézményegység-vezető a versenyt. Az első megmérettetés az alsó tagozatosoknak szóló "Törpöljünk együtt Aprajafalván!" csapatverseny volt. Minden csapat rendelkezett egy 8. osztályos „törpsegítővel”, akik befogadó tanulóként segítettek a feladatok megértésében. A feladatok valamennyi képességterületet érintették, sokszínűség jellemezte azokat: Hami muffinjába elrejtett kódefejtéstől a gyógyító „szorzásig”. Első helyezett a lébényi Általános Iskola, második helyezett a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola, harmadik helyezett a tápi Általános Iskola tanulói lettek.

Ezután felső tagozatos tanulásban akadályozottak versmondó versenyére került sor, ahol Weöres Sándor verseket szavaltak el a diákok. Az előzetesen meghirdetett rajzversenyre még megyén kívüli iskola is küldött rajzokat, a díjazottakat behívták a versenyre.

Az eredményhirdetésnél a zsűri elnöke Horváth Lászlóné a Kozmutza Flóra EGYMI, Általános Iskola, Speciális Szakiskola igazgatónője, gyógypedagógiai szaktanácsadó köszönte a kezdeményezést a verseny szervezőjének, Termeczky Péternének, hogy ilyen élményekhez juttatta a gyermekeket, és azt kívánta, hogy váljék ebből hagyomány, amihez jövőre még több integráló intézmény kapcsolódik.

Címkék: csorna, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 17:00, csütörtök | Helyi

Hiszem, hogy az emberekért érdemes dolgozni, és lehet mindig segíteni

Bemutatkozik a Szövetség Csornáért képviselőjelöltje.

2019. Augusztus 22. 15:00, csütörtök | Helyi

A fiatalok letelepedhessenek, a munkavállalók dolgozhassanak, az idősek biztonságban nyugalomban élhessenek

Bemutatkozik a Szövetség Csornáért képviselőjelöltje.

2019. Augusztus 22. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

A legújabb állásajánlatok

2019. Augusztus 22. 09:00, csütörtök | Helyi

Érdek helyett Érdem

Bemutatkozik a Szövetség Csornáért képviselőjelöltje.