Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2013. Március 03. 09:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Csorna Széchenyi István Körzeti Általános Iskola

Képes vagyok rá!

Képes vagyok rá!

Integráltan oktatott, sajátos nevelési igényű gyermekek mérhették össze képességeiket a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola könyvtárában március elsején.

A versennyel azt szeretnénk bizonyítani, hogy ők is sikeresek lehetnek tanulmányi versenyeken, ők is képesek csapatban dolgozni, ők is megmutathatják, hogy többek és jobbak valamiben társaiknál. Ráadásul úgy szeretnénk ezt megmutattatni, hogy figyelemmel vagyunk az életkori sajátosságaikra, nevelési igényeikre, és arra hogy mindezt játékos formában tehessék meg.”- ezen gondolatok jegyében nyitotta meg Kemenesi Ágoston intézményegység-vezető a versenyt. Az első megmérettetés az alsó tagozatosoknak szóló "Törpöljünk együtt Aprajafalván!" csapatverseny volt. Minden csapat rendelkezett egy 8. osztályos „törpsegítővel”, akik befogadó tanulóként segítettek a feladatok megértésében. A feladatok valamennyi képességterületet érintették, sokszínűség jellemezte azokat: Hami muffinjába elrejtett kódefejtéstől a gyógyító „szorzásig”. Első helyezett a lébényi Általános Iskola, második helyezett a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola, harmadik helyezett a tápi Általános Iskola tanulói lettek.

Ezután felső tagozatos tanulásban akadályozottak versmondó versenyére került sor, ahol Weöres Sándor verseket szavaltak el a diákok. Az előzetesen meghirdetett rajzversenyre még megyén kívüli iskola is küldött rajzokat, a díjazottakat behívták a versenyre.

Az eredményhirdetésnél a zsűri elnöke Horváth Lászlóné a Kozmutza Flóra EGYMI, Általános Iskola, Speciális Szakiskola igazgatónője, gyógypedagógiai szaktanácsadó köszönte a kezdeményezést a verseny szervezőjének, Termeczky Péternének, hogy ilyen élményekhez juttatta a gyermekeket, és azt kívánta, hogy váljék ebből hagyomány, amihez jövőre még több integráló intézmény kapcsolódik.

Címkék: csorna, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 18:03, vasárnap | Helyi

Mobiltelefont és készpénzt lopott egy próbafülkéből

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2020. Február 14. 16:25, péntek | Helyi

Iskolába hívogató programok a csornai Széchenyi István Általános Iskolában

A Széchenyi bemutatkozik a leendő elsősöknek és szüleiknek.

2020. Február 14. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2020. Február 14. 09:00, péntek | Helyi

Megalakult a Győrsövényházi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A lakosság biztonságáért