Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2017. Április 07. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Bognár Amália

Te még nem is láttál olyan nyomtatót, amilyennel a csornai gyerekek dolgoztak

Te még nem is láttál olyan nyomtatót, amilyennel a csornai gyerekek dolgoztak

3D-ben minden más

A CraftUnique Kft. a Digitális Témahét (2017. ápr. 3-7.) keretében meghívásos társpályázatot hirdetett, amelynek során 15 iskola számára 1 hónapos használatra egy 3D nyomtatót juttatott el. A legjobban teljesítő 5 intézmény meg is tarthatja az eszközt, ennek feltétele egy társasjáték elkészítése, amelyhez szabályleírást, pedagógiai ajánlást, képeket is csatolni kell.

A Széchenyi iskola digitális pedagógiai munkájának köszönhetően a kiválasztott iskolák egyike lett. Bognár Amália és Kemenesi Ágoston pedagógusok vezetésével megalakult a társasjáték-készítő csoport. A csoportba tartozó diákokat a nyolcadikos tanulók közül választották, bízva játékos élményeik kamatoztatásában az alkotó folyamat során.

A pályázat előírásainak megfelelően a tananyaghoz és a témahéthez kapcsolódó történelmi eseményt járták körbe, azaz az 1848. március 15-én zajló forradalmat. A címe „Vigyázz, kész, Petőfi!” lett. Nagy lelkesedéssel ötleteltek, gyártották le a 3D nyomtatóval a társasjáték elemeit, találták ki a szabályokat, készítették el a kártyákat, majd tesztelték az elkészült játékot. Részleteket még nem árulhatnak el, hiszen a pályázat beadási határideje április 10-e, de a tervezési folyamatról videók és blogbejegyzések elérhetők az iskola honlapján található DTH 2017 menüpont alatt.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 17:20, péntek | Helyi

Megkezdték Csornán és környékén a vízórák leolvasását

A Pannon-Víz Zrt közleménye.

2022. Július 01. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Július 01. 09:00, péntek | Helyi

Szakképzési lehetőségek a Rábaközben, a rábaközieknek

A Soproni Szakképzési Centrum kínálata Sopronban, Fertődön, Kapuváron és Csornán.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.