Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 19. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változékony idő várható a héten

Változékony idő várható a héten

Sok eső várható a következő napokban, de melegszik az idő, így ismét előfordulhatnak 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek. A hét második felében újabb hidegfront érkezik, de több lesz a napsütés

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a Dunántúl nyugati és középső részein, valamint északon estig tartósan borult, esős marad az idő. Máshol rövid időre kisüthet a nap, majd az átmeneti délelőtti csapadékszünet után záporok, északkeleten és délnyugaton zivatarok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 7 fok között várható, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghűvösebb. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Kedden reggelig a Nyugat-Dunántúlon még eshet az eső, majd napközben egyre több helyen alakul ki ismétlődő jelleggel zápor, elszórtan zivatar is. Hosszabb-rövidebb időre viszont mindenütt kisüthet a nap. A szél megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 1 és 6, délután többnyire 13 és 16 fok között valószínű.

Szerdán több helyen várható zápor, zivatar. Sokfelé élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében akár viharos is lehet a szél. A leghidegebb órákban 0-6, napközben 16-19 fok lesz.

Csütörtökön egy hidegfront érkezésével többfelé valószínű zápor, zivatar, majd eső is. Kezdetben több helyen erős, zivatarok környezetében akár viharos is lehet a szél, majd mérséklődik a légmozgás. Hajnalban általában 1-7, délután többnyire 15-20 fok várható, de az északnyugati határ mentén kissé hűvösebb is lehet.

Pénteken egyre több helyen süt ki a nap. A nap első felében keleten is megszűnik a csapadék, ezt követően csak helyenként alakulhat ki futó zápor. Nagy területen megerősödik a szél. Hajnalban 4-10 fok lesz, délutánra 10-14 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton csak néhol alakulhat ki zápor, több órára kisüt a nap. A légmozgás élénk, olykor erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 16 fok között várható.

Vasárnap többórás napsütés várható, csapadékra nem kell számítani. A minimumok mínusz 2 és plusz 3, a maximumértékek 15 és 20 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.