Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2024. Július 05. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Péter és Pál napjával megkezdődött az idei aratási szezon

Péter és Pál napjával megkezdődött az idei aratási szezon

A nyári betakarítási munkák nagyon tűzveszélyesek.

A katasztrófavédelem minden évben kiemelt figyelmet fordít az agráriumban keletkező tüzek megelőzésére, ezért fontosnak tartjuk a lakosság, valamint a gazdálkodó szervezetek tájékoztatását az aktualitásokról, a mezőgazdasági munkálatokra vonatkozó tűzvédelmi, iparbiztonsági szabályokról.

A nyári betakarítási munkák nagyon tűzveszélyesek, ezért minden gazdának fel kell készülnie a gépek üzemképessége és azok tűzvédelmi megfelelősége szempontjából is. A forró nyári idő, a felmelegedett gépalkatrészek, és a csepegő üzemanyag és a könnyen gyulladó száraz növényzet együttes jelenléte könnyen tűzhöz vezethet.

A munka megkezdése előtt továbbra is fontos ellenőrizni a kipufogórendszert, mert a nem megfelelő illesztéseknél, lyukaknál kiáramló forró kipufogógáz meggyújthatja a növényzetet. Az üzemanyag-ellátó és olajtovábbító rendszereket is ellenőrizni kell, mert a kiszabaduló kenőanyag vagy üzemanyag könnyen tüzet okozhat. Továbbra is kiemelten figyelni kell a munkagépek elektromos vezetékeinek szigetelésére, valamint a kombájnok földelésére, a munkagépek tisztán tartására.

A hatósági szakemberek az ellenőrzéseken túl, a rendszerint előforduló hibák kiküszöbölése érdekében tűzbiztonsági konzultációs lehetőségeket is biztosítanak a gazdák számára.

A mezőgazdasági munkákkal kapcsolatos tűzvédelmi és iparbiztonsági szabályokról szóló részletestájékoztatóelérhető a honlapon.

Címkék: aratás, tűz, tűzvédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 13:00, szerda | Helyi

Eltűnt fiút keresnek a rendőrök

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a fiatal megtalálásában.

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Álláslehetőség Csornán

Jelentkezzen!

2024. Július 23. 16:00, kedd | Helyi

Ismeretlen károkozót keresnek a rendőrök

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Irány a Rábaköz 2024

Az idei évben mintegy 21 helyszínen, 33 kiállító és különleges program várja az érdeklődőket.