Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 10. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Papp József

Pitiánerségben és arroganciában verhetetlennek tűnik a csornai önkormányzat

Pitiánerségben és arroganciában verhetetlennek tűnik a csornai önkormányzat

Kártérítéssel, sérelemdíjjal és szabadságvesztéssel fenyegetnek minket.

2015. május 15-én levelet írt nekünk állítólag Csorna Város Önkormányzatának megbízása alapján Dr Vajda Attila győri ügyvéd. Levelében írta, hogy az önkormányzat azt tapasztalta, az Inforábaköz előzetes engedély nélkül jogosulatlanul használt az önkormányzat honlapjáról és facebook oldaláról fényképeket, információkat. Közölte, hogy polgári perben kártérítést és sérelemdíjat is követelhetnének tőlünk, de cselekményünk minősülhet akár szabadságvesztéssel sújtható bűncselekménynek is. Felszólított bennünket, hogy a jövőben tartózkodjunk az ilyen jogsértő magatartástól.

Mivel nem tudjuk, hogy milyen közlésről gondolja úgy az önkormányzat, hogy sérültek a szerzői jogai, válaszlevelünkben megkérdeztük. Az ügyvéd mindössze annyit válaszolt újabb levelében, hogy nem mondja meg, mert az önkormányzat szerint egyértelmű, és ha még egyszer, akkor irgum-burgum, és figyelmeztetés nélkül megteszik a szükséges jogi lépéseket, meg különben sincs kedvük levelezgetni.

Itt tartunk most. Mivel nekünk sincs kedvünk „széles körű levelezést folytatni” ebben a témában, úgy döntöttem, a nyilvánossággal osztom meg gondolataimat. Azt már számtalan esetben láttuk, hogy az önkormányzat vezetői nem tudnak vitatkozni, nincsenek érveik. Ha számukra kényelmetlen kérdéseket kapnak, a kérdező szapulásába és erőszakos fenyegetőzésbe kezdenek. Ennyire futja, a felvetett kérdésekre válasz nincs. Vajon mi mivel húzhattuk ki a gyufát?

Mit gondol a nyilvánosságról az önkormányzat? Azért működteti honlapját és facebook oldalát, hogy a város lakosságának szánt információkat „titokban tartsa”? Ezeknek a közérdekű információknak a terjesztése ingyen a heti tizenötezres látogatottságú Inforábaköz portálon miért bűn? Izgalmas logikai bukfenc. Vagy csak az Inforábaköz számára tilos ingyen segíteni a város lakosságának tájékoztatásában? Más sajtóterméknek is tilos ez, vagy csak nekünk? Szóval mivel húztuk ki a gyufát? Talán nem is az fáj, amit az önkormányzat oldaláról közzétettünk, hanem azok a kritikus cikkek, amiket az utóbbi időben közöltünk?

Mivel kérésünk ellenére még mindig nem tudjuk, hogy az ügyvéd rendelkezik-e önkormányzati megbízással, ezért közérdekű adatigényléssel fordultunk az önkormányzathoz, hogy valóban adtak-e ügyvédi megbízást, és mennyi közpénzt fordítanak megfenyegetésünkre, megrendszabályozásunkra?

Ez a történet azt hiszem elsősorban nem a jogról, hanem a hatalomról, vagyis inkább a hatalmaskodásról szól. A város mai vezetői azt hiszik, hogy az októberben megszerzett szavazat- és mandátum többség arról szól, hogy csak nekik lehet igazuk, amit ők mondanak, az a megfellebezhetetlen igazság. Tévednek. Nem a bölcsek kövét kapták, hanem felelősséget, hogy jó döntéseket hozzanak, előre vigyék a várost. Ez az ő dolguk. Mi pedig tájékoztatunk, kérdezünk, ez a mi dolgunk, és ettől fenyegetőzéssel sem tántoríthatnak el bennünket. Mindenki végezze a maga dolgát!

Az ínyenceknek készítettünk egy kis összeállítást, amit a linkre kattintva olvashatnak el. Azért közöljük a leveleket, hogy lássák, ezt nem mi találtuk ki, hogy lejárassuk az önkormányzatot, hanem valós történetet meséltünk el. Természetesen ha lesz folytatás, azt is megosztjuk olvasóinkkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?