Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 08. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Építkezni fognak a temető mellett

Építkezni fognak a temető mellett

A Jószív temetkezési Kft új kirendeltséget és ravatalozót épít a Szent Antal temető mellett.

A csornai önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén terület biztosításáról döntött a Jószív Temetkezési Kft tervezett beruházásához.

A testületi döntés után Abdai Imrével, a Jószív Temetkezési Kft csornai kirendeltség-vezetőjével beszélgettünk.
- Miért van szüksége a Jószív Kft-nek a temető melletti önkormányzati területre?
- A JÓSZÍV Temetkezési Kft. a tavalyi évben kezdeményezte az önkormányzatnál, hogy új kirendeltséget szeretnénk létesíteni a csornai Szent Antal temető közelében. A jelenlegi szabályozás értelmében kiderült, hogy a területen kizárólag csak a közlekedést szolgáló felépítmények helyezhetők el. Az önkormányzat tulajdonában lévő és a Lakás- és Garázsfenntartó Szövetkezet tulajdonában lévő szomszédos ingatlannak az összevonásával viszont megfelelő méretű fejlesztési terület állhat rendelkezésre tervezett beruházás megvalósítására. Folyamatban van a terület rendezési tervének módosítása, amelynek készítése során a tervező már figyelembe vette a fejlesztési igényünket.
- Miről is döntött pontosan a képviselő-testület?
- A Lakás- és Garázsfenntartó Szövetkezet az Önkormányzat részére adományozza a birtokában lévő területet. Ellentételezésként a szövetkezet kérte, hogy a JÓSZÍV Temetkezési Kft. beruházásában létrejövő temetőfejlesztés keretében kerüljön sor a garázsokhoz vezető út felújítására. Az önkormányzat arról döntött, hogy az összevont területen, ami az önkormányzat tulajdona, hozzájárul a beruházásunkhoz.
- Mit akar építeni a Jószív Kft ezen a területen?
- Tervünk az, hogy ezen a 2.117 négyzetméteren felépítünk egy 282 m2 bruttó alapterületű új kirendeltséget. Az új kirendeltség a mai kor színvonalán szolgálja ki az ügyfeleket és a dolgozókat is. Az épületben lesz egy felvételi iroda, bemutatóterem, vezetői iroda, dolgozói öltöző, halott hűtő és garázs. A ravatalozó 180 négyzetméter alapterületű lesz előtetővel, és biztosítja a temetés lebonyolításának kulturált körülményeit.
Megkérdeztük Dr Ladocsy Gézát, a Jószív Temetkezési Kft ügyvezető igazgatóját, hogy tervezik a beruházás megvalósítását.
- Június 19-én Csornán tartja ülését a cégünk felügyelő bizottsága, és itt személyes tapasztalatok alapján tudunk dönteni a beruházásról. Reményeink szerint egy év múlva már az új létesítményekben szolgálhatjuk ki a csornaiakat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.