Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 12. 10:04, szombat | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Polgármesterként nem a hatalmat szeretném átvenni, hanem a városlakókat kívánom szolgálni

Polgármesterként nem a hatalmat szeretném átvenni, hanem a városlakókat kívánom szolgálni

Szeretjük Csornát, és jót akarunk a városnak.

Vasárnap a csornaiak is az urnákhoz járulnak, önkormányzati választás lesz. Öt évre polgármestert és önkormányzati képviselőket választunk. A DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP által létrehozott ötpárti Szövetség a Városért polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei a kampány során többször is bepillantást engedtek a munkájukba.

- Mit érez a polgármesterjelölt egy nappal a választás előtt?

- Amiért összefogtunk, azt végigcsináltuk.- válaszolta Kovácsné Varga Ildikó. Megmutattuk, hogy mit gondolunk Csornáról, arról ami eddig történt, arról, aminek a jövőben történnie kellene. Megmutattuk, milyen emberek vagyunk. Most a csornai választópolgárokon van a sor, hogy menjenek el szavazni, és félelem nélkül szavazzanak azokra, akikre a városunkat rábíznák a következő öt évre. Amennyiben elnyerem a választok bizalmát október 13-a után olyan helyzetet fogok teremteni, amelyben azok sem éreznek csalódást, akik nem rám szavaztak. Támaszkodva a politikából kiábrándult többségre be fogom bizonyítani, hogy ezt a várost békét teremtve tudom vezetni, de új távlatokat is tudok nyitni előtte. A józan többséget szeretném képviselni október 13-a után! Ha valaki békében szeretne élni, annak nem lehet békétlenség az eszköze. A sikeres közös jövőt békében előbb el tudjuk érni.

- Ehhez a képviselőtestületben is többséget kell szerezni.

- Így van. Büszke vagyok a csapatunkra. Nem egyformára faragott kaptafa-emberek vagyunk, életkorban, világlátásban, vérmérsékletben, szakmai érdeklődésben vannak különbségek köztünk. Egyben azonban mindenképpen egyformák vagyunk. Szeretjük Csornát, és jót akarunk a városnak. Olyan várost képzelünk el, és ajánlunk a csornaiaknak, ahol a párbeszéd az emberek között zajlik, és nem a fejük fölött! Valljuk azt, hogy a tisztességes embereknek beszélgetniük kell egymással, politikai hovatartozástól függetlenül. Sokan kételkedtek, hogy ez a sokszínű csapat egyben marad a választásokig. Üzenem nekik, hogy ez így lesz majd a választások után is. Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk az együttműködésre, ha kell kompromisszumokra, de a céljaink elérésében eltökéltek vagyunk.
A politikai vitakultúra mostanra mélyre süllyedt, ami távol tartja a helyi közélettel felelősen foglalkozni akarókat, ez pedig nem jó. Egy önkormányzati választásnak országos ügyek helyett a helyi ügyekről kellene szólnia a helyiek bevonásával.

- Polgármesterként nem a hatalmat szeretném átvenni, hanem a városlakókat kívánom szolgálni.- fogalmazott zárásként Kovácsné Varga Ildikó. Feladatom a város demokratikus irányítása, odafigyelni az emberekre, megérteni gondjaikat és örömeiket. Visszaadjuk a várost a csornaiaknak. Hogy ez meg is valósulhasson, ahhoz az kell, hogy mindenki menjen el vasárnap szavazni, és szavazzanak a Szövetség Csornáért polgármesterjelöltjére és képviselőjelöltjeire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?