Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2012. Április 03. 14:19, kedd | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Pomper Tibor: Igen, pénzt kaptam

Pomper Tibor: Igen, pénzt kaptam

Pomper Tibor úgy döntött, a nyilvánosság elé tárja, ami már évek óta nyomja a lelkét. Miután a rendőrök meggyanúsították, nem tett panaszt, hanem elismerte, hogy részt vett két bajnoki manipulálásában.

Mindezt lapunknak is megerősítette, de hangsúlyozta, nemcsak ő hibázott.

Még mindig nehéz megszokni, hogy ha az ember futballistával szeretne találkozni, nem a stadion büféje vagy egy kávézó a helyszín, hanem az ügyvédi iroda.

Márpedig Pomper Tibor, akit a fogadási csalásokkal kapcsolatosan egy hete gyanúsítottként hallgatott meg a Központi Nyomozó Főügyészség, dr. Kőrösi Tibor ügyvéd belvárosi irodáját jelölte meg helyszínként, amikor vállalta a beszélgetést. A futballista leszögezte, vállalja a teljes nevét, neki ebben az ügyben már nincs takargatnivalója. Egy hete, amikor előállították, nem emelt panaszt a gyanúsítás ellen, sőt beismerő vallomást tett.

„Valóban nem tagadtam, hogy a REAC játékosaként részt vettem két bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában – mondta Pomper Tibor. – Gyakorlatilag ismertették velem, hogy mivel gyanúsítanak, én pedig feltettem a kezem, és mindent elismertem. Vagyis azt, hogy két meccs befolyásolásáért igen, pénzt kaptam. Vállalom, amit elkövettem, de hangsúlyozom, hogy két mérkőzés kapcsán vádoltak meg, csak ezekért vállalom a felelősséget.″

Hosszú hónapok óta zajlik a nyomozás. Ennek eredményeként a REAC egyre több játékosa került a nyomozó hatóság látókörébe. Pomper Tibor az utolsók között, de a játékost nem érte váratlanul, hogy múlt kedden előállították.

„Mivel tudtam, hogy mit követtem el, sejtettem, hogy egyszer én is sorra kerülök. Annak idején, kettőezer-háromban eltiltottak már egyszer, mert a Videoton–Honvéd meccsel kapcsolatosan bundázással vádoltak meg. Akkor nyolc hónapra eltiltottak úgy, hogy végül semmit sem bizonyítottak be, később aztán felezték is a büntetést.″

Két meccs, és semmi több. Egyelőre – vagy ez a vége? Aztán még ott van a kérdés, miként is működik az egész rendszer. Jön valaki, aki hozza a pénzt, és mindent elrendez? Vagy a csapattárs mondja meg, hogy mi mennyi? És volt olyan meccs, amely az említett kettőn kívül is gyanús volt? Sorjáznak a kérdések, de a válasz majd' minden esetben ugyanaz.

„Engem két meccs kapcsán gyanúsítottak meg, és beismerő vallomást tettem. Másról viszont nem beszélhetek, mert nincs több mérkőzés, ami engem érintene, az ügy pedig folyamatban van, így a részletekbe nem mehetek bele. Több mint kétszáz NB I-es mérkőzést játszottam, erről a bizonyos kettőről tudom biztosan, hogy nem volt tiszta.″

Pomper Tibor nyugodtan válaszolt minden kérdésre. Vagy úgy, ahogy az előbbi idézetben, vagy konkrétan. Csak akkor ráncolta össze a homlokát, és látszott indulat a szemében, amikor arról kezdett el beszélni, hogy volt edzője azt nyilatkozta, hogy a gyermeke életére esküszik meg, hogy nem bundázott. Pomper Tibor nem nevezte meg, kiről van szó.

„Figyelem a reakciókat, és azt látom, hogy sokan takarónak használják ezt az ügyet. A sikertelenséget azzal magyarázzák, hogy játékosaik eladták a meccseket. Nem akarok mellébeszélni, talán nyers is vagyok, de nagyon szívesen találkoznék vele, megölelném, és megmondanám neki, hogy nem ezért volt eredménytelen, hanem mert nem tud egy normális edzést tartani, és szakmailag gyenge. Ezt csak úgy barátilag tenném meg. Nem ő az első, aki ilyet mond, nem is az utolsó. Egyébként sosem esküszöm a gyerekem életére. Ez tisztességtelen lenne a családommal szemben, és ha a gyermekem édesanyja ilyet hallana, biztos megcsavarná a fülemet.″

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 07:50, szerda | Sport

Új szabályok lépnek életbe az ünnepélyes kezdőrúgásokra

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése szerint az OTP Bank Ligában és a Merkantil Bank Ligában a most hétvégi bajnoki fordulótól kezdődően szigorú szabályok betartása mellett lehet ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.

2023. Március 25. 15:58, szombat | Sport

Lőw Zsolt követi Tuchelt a Bayern Münchenhez

A Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője.