Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 29. 11:35, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Portik-Laborc - Fidesz: megegyezik a nyilvános leirat és az eredeti hangfelvétel

Portik-Laborc - Fidesz: megegyezik a nyilvános leirat és az eredeti hangfelvétel

A Fidesz szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai hétfő délelőtt személyesen győződhettek meg arról, hogy a Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról szóló, nemrég nyilvánosságra hozott leiratok tartalma megegyezik a két megbeszélést tartalmazó eredeti, vágatlan hangfelvételen hallhatókkal.

Erről Csampa Zsolt, a testület fideszes tagja beszélt újságíróknak azt követően, hogy a bizottság több tagjával belehallgathattak az eredeti hangfelvételekbe a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat épületében.
A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a közzétett leiratokban "nincsen se csűrés, se csavarás", az abban foglaltak szó szerint megegyeznek azzal, amit a képviselők hétfőn meghallgathattak. Tájékoztatása szerint a bizottság tagjai külön-külön hallgathattak bele a két felvételbe, amelyben nem voltak kisípolva a leiratokban kitakart nevek.
Hozzátette, a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésére alakítja ki álláspontját az ügy további teendőiről, a hangfelvétel nyilvánosságra hozásáról pedig a belügyminiszternek és az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának kell döntenie.
Az Alkotmányvédelmi Hivatal az előző héten oldotta fel a Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel titkosságát. Az anonimizált leiratokat kedden feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága honlapjára. A dokumentumok szerint 2008-ban két alkalommal találkozott egymással Portik Tamás és Laborc Sándor, két másik személy társaságában. A megbeszéléseken készült hangfelvételek szerint Laborc a Portiktól származó, közéleti szereplőkre terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, Portik félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választásokat, és mindent megtett volna, amit kérnek tőle.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár