Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Március 31. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Pannon-Víz

Rábacsanaki, kónyi és csornai gyerekek nyertek három kategóriát a Pannon-Víz Víz világnapi rajzpályázatán

Rábacsanaki, kónyi és csornai gyerekek nyertek három kategóriát a Pannon-Víz Víz világnapi rajzpályázatán

Az óvodás kategória győztes rajza Rábacsanakról érkezett.

Víz és klímaváltozás volt a témája a Pannon-Víz idei Víz világnapi rajzpályázatának. Sok kisgyerek még a járvány előtt elkészítette a rajzát, ezek már rég beérkeztek. A veszélyhelyzet kihirdetése miatt a kiírók egy héttel meghosszabbították a határidőt, postán és e-mailben még az utolsó pillanatban is érkezetek pályaművek. Nagyon szépen köszönnek minden rajzot, köszönik, hogy a gyerekek gondoltak a járványveszély idején is dolgozó szakemberekre, ez sokat segít ebben a nehéz időszakban. A veszélyhelyzet elmúltával keresni fogják a nyerteseket az oklevelekkel, az ajándékokkal és az állatkerti belépőkkel.

Az óvodás kategória első helyezett rajza a rábacsanaki óvodából érkezett. (felső kép) Készítője, Farkas Vivien, egy győri víztorony látogatás élményeit dolgozta fel. A gyerekek a szabadhegyi víztoronyban jártak, de Vivien egy másik víztorony, a marcalvárosi víztorony színeit és formáját használta, nagy sikerrel.

Az alsó tagozatos kategória első helyét Bognár Luca Anna csornai kisdiák nyerte, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Iskolából.

A kónyi Deák Ferenc Általános Iskola harmadik osztálya nyerte a csoportos kategória egyik nyereményét. A gyerekek a helyi vízműtelepre látogattak, ebből készítettek egy remek csoportos alkotást, rejtvénnyel, térképpel, csoportképpel.

A csornai Bognár Luca Anna rajza

A kónyi harmadikosok pályaműve

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 16:00, csütörtök | Helyi

Rendőrkézen az embercsempész

A külföldieket Szilsárkány közelében tette ki az autójából, majd elhajtott.

2020. Június 04. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

A legújabb állásajánlatok!

2020. Június 04. 09:00, csütörtök | Helyi

Csornáról közvetlen vonattal az Adriára?

A cseh magánvasút Magyarországon keresztül tervezi beindítani nyári, éjszakai, adriai járatát, sőt, akár utasokat is vinne Csornáról.

2020. Június 03. 16:00, szerda | Helyi

Táncolj te is!

A csornai néptánciskola várja az új táncos palántákat.