Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Augusztus 18. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Rábaközi díjazottak a megyei önkormányzat díszközgyűlésén

Rábaközi díjazottak a megyei önkormányzat díszközgyűlésén

Augusztus huszadika alkalmából kedden adták át a megyei önkormányzat kitüntetéseit.

Csornai Sportegyesület - Bauer Rudolf-díj

A Csornai Sportegyesület és jogelődje, a Rábaközi Sportegylet 1910 óta működik 15 különböző szakosztállyal. A legrégebbi a labdarúgó szakosztály, amely az egyesület megalakulása óta folyamatosan fennállt felnőtt és utánpótlás csapatokkal. A másik kiemelkedő szakosztálya az 50 éves kézilabda szakosztály, amelyen belül ifjúsági, tartalék és felnőtt csapatok is működnek. Az egyesületben jelenleg több, mint 300 fő sportol aktívan.
Napjainkban a sportnak, elsősorban a tömeg-és szabadidősportnak pedagógiai és egészségügyi szempontból egyaránt kiemelt szerepe van.
A 2020-ban 110 éves Csornai Sportegyesület a lakosság sportolási lehetőségeinek biztosítása mellett a versenysportban is jeleskedik.
A sportegyesület pályái otthont adnak nagyobb rendezvényeknek, legyen az sport, zenei rendezvény vagy gyermeknap.
A Csornai Sportegyesültből több sportoló ért el jelentős sikereket kézilabdában, atlétikában és labdarúgásban, az elért eredményeik révén így példa értékűvé váltak a jövő generációja számára.
A fejlődés folyamatos, az Egyesület Csorna város szerves részévé vált és országos hírnévre tett szert a fennállásának 110 éve alatt.


Dr. Leé János - Dr. Petz Aladár-díj

Az általános iskolát Vecsésen, a középiskolát Budapesten a Madách Gimnáziumban végezte el. Biológia tagozatos osztályba járt, amely meghatározta későbbi pályaválasztását. A diploma megszerzésétől kezdve a mai napig az egészségügyi alapellátásban dolgozik. 1986-ban a megnyíló új bősárkányi praxisra pályázott sikeresen, és azóta is a körzetben tevékenykedik. Meghatározó vezető szerepet vállal immár 21 éve a Rábaköz – Tóköz - Hanság 41 települését ellátó háziorvosi ügyelet munkájában. Háziorvosi praxisában lelkiismeretesen végzi gyógyító munkáját és nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére.
Mint a Semmelweis Egyetem és a Pécsi Orvostudományi Egyetem Családorvosi Tanszék oktató orvosa, továbbá Bősárkány háziorvosa idejét, energiáit nem sajnálva tevékenykedik az emberek egészségének megóvása érdekében. A családja, gyermekei és unokái adnak számára erőt a hétköznapok küzdelmeiben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!