Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Szeptember 03. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kustor Réka

Rábaköziek a spártai versenyen

Rábaköziek a spártai versenyen

Interjú az akadályverseny résztvevőivel

A Spartan Race fogalma hét elvetemült ultra-versenyzőtől ered, akik összefogásából 2010-ben alakult meg a lehető legkomolyabb állóképességet igénylő versenysorozat. Azóta futótűzként terjed az Egyesült Államoktól Németországon, és kis hazánkon át Japánig, és a magukat kemény erőpróba elé állítók száma egyre csak gyarapodik.
Mitől is olyan extrém?
Az ókori görög hagyományokat újjáélesztő terepversenyen az indulók nyakig merülnek a sárban, szögesdrót alatt kúsznak, megküzdenek a mélységgel, magassággal, és a veszélyes akadályokat legyőzve egy tűzugrással érkeznek a célba.

A pokoli versengés népszerűségének oka éppen abban keresendő, hogy teljesen kiléphetsz a komfortzónádból, feszegetheted az erőd határait, és a holtpontok tömegét legyűrve élheted át a célba érés örömét. A Rábaközből 16 fős csapat indult útnak, hogy meghódítsák a terepet, néhányukkal beszélgettünk maradandó élményeikről:

Hitter István: „Az egész az iCrossing edzésen kezdődött, hogy mi lenne ha indulnánk egy ilyen versenyen. Utánanéztünk a neten,mivel nemcsak sima futásról szól,hanem egy különböző akadályokról szóló versenyről.(pl.:majom létra,kötélmászás,sárba háló alatt kúszás,2 méteres palánk átugrás, libikókán átmenni, homokzsák cipelés) Az iCrossing csapat úgy döntött,hogy benevez Nyerges Szabolcs vezetésével. A felkészülés is náluk történt, illetve mindenki felkészült egyénileg is a maga módján. Amúgy a Spárta 3 versenyből áll össze. Az első 5+(a + jel,hogy tesznek hozzá még hozzá km-t,illetve akadályt) 15+ akadály,a második 13+ és 20+ akadály,a harmadik 20+ és 25+ akadály. Mindenki nagyon jól érezte magát, mert ez egy verseny,de egy életre szóló élmény is. A legnehezebb része talán az volt,hogy víz alá kell merülni, és tovább futni a vizes ruhában. Tehát az első nekünk megvan, most készülünk a 2-ik eplényi versenyre.”

Pintér Renáta: „Előtte még sosem voltam ilyen, vagy ehhez hasonló versenyen! Talán a vizes akadálytól tartottam a legjobban, mivel úszni nem tudok, de szerencsére "csak" egy palánk alatt kellett átbújni a vizesárokban! Több akadály is volt, ami nagyon tetszett! Imádtam a szögesdrót alatt kúszni-mászni, minél sárosabban. A kötélmászás okozott nehézséget és a célba dobás! A végét tűzugrással zártuk, ami nagyon különleges volt számunkra. Készülni kimondottan nem készültünk rà. Amikor tudtam, edzettem. Szabiékkal és a párocskámmal futni jártunk. Életem egyik legnagyobb élménye volt.”

Nyerges Szabolcs, szintén részt vett a „kiképzésen”. Korábbi cikkünkben már olvashattak róla, ő az, aki kidolgozta az új edzésformát, a sokat emlegetett iCrossingot: „Mogyoródon voltunk a Hungaroringen kialakított pályán. Az akadályok nagyon jók voltak, egy hátránya volt, a hideg. A legnehezebb talán a mászóka volt, mert nagyon messze voltak a fokok. Minimum 4 fős csapatba kell nevezni, mi 16-an voltunk, Rasztovich „Gyuszika” nagyon jó helyezést ért el. Én mindig hátul megyek, segítek az állomásokon azoknak, akik lemaradnak, például a burpeebe (négyütemű fekvőtámasz, büntetőfeladat, ha nem teljesíted az akadályt). Csapatmunkának is fel lehet fogni, meg egyéni csúcsnak is, de én inkább csapatjátékos vagyok.”

A következő versenyt tehát Eplényben rendezik, aki elég erőt érez magában, hogy harcoljon a természet adta, és a mesterséges akadályokkal, az ne késlekedjen nevezni! A feltételek? Ha elmúltál 15 éves, de még nem töltötted be a 100-at, van merszed, és kitartásod. Nagyjából ennyi!

A korábbi versenyen készüli videó: itt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás