Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 22. 15:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Rábaszentandrás Önkormányzat

Rábaszentandrási falukarácsony

Rábaszentandrási falukarácsony

2011. Karácsonya. Sokak számára talán egy újabb ünnep, egy újabbkarácsony, de a rábaszentandrásiak számára a KARÁCSONY. Az ünnep előttnéhány nappal gyűltek egybe a község lakói, hogy közösen ünnepeljenekés emlékezzenek az egész emberiség életét megváltoztató eseményre,Jézus Krisztus születésére. Az óvodások betlehemes játéka elevenítettefel ezt, ahogyan az evangéliumokból ismerjük. Tanúi lehettünk azangyalkórus pásztoroknak szóló énekének, láthattuk a hosszú útrólérkező bölcseket, akik hódoltak a jászolbölcső előtt. Így lett emberréaz egész világ Ura és Királya!
Ennek azonban a jelenkorban is vanéleteket megváltoztató ereje. Erről láthattuk az iskolások előadását,akik több mai versben, énekben, és jelenetben mutatták meg a maiKarácsony rideg és fagyos szíveket felolvasztó üzenetét: ahogyan a"didergő király" embertelenségét és szeretetlenségét egy ártatlangyermek vette el, hogy helyébe a szeretet és az igazság lépjen, úgyadhatja nekünk, mai embereknek Isten Jézus Krisztusban megmutatkozószeretete a reményt, békességet, hitet és az egymás iránti szeretetet.Ezt négy gyertya történetén keresztül láthattuk, akik közül areménység gyertyája táplálta fényével a béke, hit és szeretet tüzét.
Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy reménységünk egy jobb életre,vagy egy könnyebb jövőre csak hiú, hamis álom marad, ha csupánönmagunkra, vagy a körülöttünk lévő világra tekintünk. Jézusban azértjött a Földre Isten, hogy alapot adjon reménységünknek, hogymegmutassa; úgy, ahogy Ő lejött közénk, vár minket magához. Ő azértjött, hogy új életet adjon nekünk. Elvegye bűneinket, és megtöltsönigazsággal. Elvegye kétségeinket, félelmeinket és bizonytalanságunkathelyére pedig betöltsön teljes békességével. Erről az istenijóindulatról szóltak az énekkar énekei, többek között az alábbisorrokkal: "Még meg sem alkotott kezed,
És Lelked már elvégezett
Az énüdvömre mindent."

Selmeczi Géza Tamás, lelkész

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.