Városlista
2021. szeptember 20, hétfő - Friderika

Hírek

2021. Január 29. 08:46, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Rablás lett a drogvásárlásból Csornán

Rablás lett a drogvásárlásból Csornán

A csornai nyomozók elfogták a 37 éves győri elkövetőt.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. december 23-án 16 óra körül arról, hogy Csornán, egy Szent István téri házban két férfit dulakodott és egyikük gázspray-vel lefújta haragosát. A helyszínre érkező járőröknek a sértett elmondta, hogy egy ismerőse pénzt kért tőle kölcsön, amit ő át is adott, azonban amikor erről átvételi elismervényt írt látogatója lefújta gázsparay-vel, majd rövid dulakodást követően a lakásból a megszerzett pénzzel együtt kijutott és autójába ülve elhajtott.

A rablás bűntette miatt indult nyomozás során a bántalmazott férfi elismerte, hogy támadója egy adag PIKO néven ismert kábítószerért érkezett hozzá. Az anyag átvételét követően azonban azt nem tudta kifizetni és miközben ő a tartozásról elismervényt írt lefújta őt, majd a megszerzett kábítószerrel a zsebében megpróbálta elhagyni a helyiséget, amit ő nem tudott megakadályozni. A lakásán tartott kutatás eredményeként a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak, illetve a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott, így ellene kábítószer-kereskedelem bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

A nyomozók adatgyűjtés eredményeként azonosították a rablás feltételezett elkövetőjét, akit végül 2021. január 27-én a reggeli órákban Győrben elfogtak, majd a Csornai Rendőrkapitányságra előállítottak.

A 37 éves győri férfivel szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Csornai Rendőrkapitányság előterjesztést tett a Győri Járási Ügyészségen az elkövető letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 19. 19:17, vasárnap | Helyi

Hatalmas szalmakazal égett Rábacsanak külterületén

A fotó illusztráció

2021. Szeptember 17. 16:00, péntek | Helyi

Szombaton indul az ellenzéki előválasztás a Csorna központú országgyűlési választókerületben is

Személyesen és online is szavazhatnak, a szavazás titkos.

2021. Szeptember 17. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. Szeptember 17. 09:00, péntek | Helyi

Mi a teendő, ha a szemét nem fér el a kukában?

A többlet kommunális hulladék szabályos kezelése.