Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 29. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: GYSEV Zrt

Rajz- és fotópályázat a tisztább környezetért

Rajz- és fotópályázat a tisztább környezetért

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma rajz-, fotó- és családi kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából.

A pályázaton a „Tiszta levegő – Mozdulj érte!” jelmondathoz kapcsolódó alkotásokkal lehetrészt venni.

Pályázati kategóriák:

1. Rajzpályázat:
- óvodás kategória
- kisiskolás kategória (1-4. osztály)
- felső tagozatos kategória (5-8. osztály)

2. Fotópályázat:
- felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
- középiskolás kategória (9-12. osztály)
- felnőtt kategória

3. Családi kreatív pályázat

A pályaművek témái:
Kérjük, hogy az alkotások az Európai Mobilitási Hét idei mottójával, a „Tiszta levegő – Mozduljérte!” jelmondattal kapcsolatos üzenteket jelenítsenek meg!
Levegővétel nélkül nincs élet, de mi az, amit belélegzünk? A 2013. évi Európai Mobilitási Hétcélja: ráirányítani a figyelmet arra, hogy tiszta levegővel egy egészségesebb, boldogabb Európában élhetünk.
A tények önmagukért beszélnek: a tisztább levegőjű városok egészségesebb települések isegyben. A szennyeződésektől mentes levegő átlagosan nyolc hónappal hosszabbítja meg avárható élettartamot. A tiszta levegő pozitív hatással van az ember egészségre: csökkenti alégzőszervi, illetve a szív-és érrendszeri problémák kialakulásának valószínűségét. Megfordítva: a szennyező anyagokat tartalmazó levegő – ezen belül különösen a kisméretű szilárd részecskék és a nitrogén-dioxid – növeli a tüdőbetegségek, beleértve az asztma, a tüdőgyulladás,
és a tüdőrák előfordulását. A legveszélyeztetettebb csoportba tartoznak a kisgyermekek, azidősebb korosztályba tartozók és a krónikus légúti betegségben szenvedők.

A pályázatra beküldött munkában határozottan jelenjen meg, hogy az alkotó milyennek képzeli a tisztalevegőjű, élhető várost. Várjuk az arra vonatkozó javaslatok bemutatását is, miként lehet a közlekedésiszokásainkon kedvevőbb irányba változtatni. Mit tehetünk annak érdekében, hogy tisztább legyen környezetünk levegője?

Fontos, hogy gyerekeink/szüleink megértsék: felelősségünk közös, és lehetőségünk is van cselekedni,kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Kérjük, hogy a pályaművek tartalma segítse ezeknek a gondolatoknaka megismerését.

A pályaművek elkészítése:
A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű, fekvő vagy álló rajzlapokon megvalósított művek nevezhetők.Az elkészítés technikája szabadon választott (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólagegyetlen alkotással pályázhat! A beküldött anyagot nem szükséges képkerettel ellátni. Javasoljuk,
hogy az oktatási intézmények a gyermekek pályázatait összegyűjtve küldjék el.
Kérjük, hogy a rajzok esetén az 1. számú mellékletben szereplő lap(ok) kitöltésével és annak a pályázati munka hátuljára történő felragasztásával adják meg az alkotás címét, a pályázó nevét, életkorát,évfolyamát, az iskola/óvoda nevét, címét, e-mailcímét stb. Az olvashatatlan vagy adatokat nem tartalmazó pályaműveket nem áll módunkban elbírálni!

A rajz- és családi pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postai úton eljuttatni:
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium„Európai Mobilitási Hét” rajzpályázat
1440 Budapest, Pf. 1.

A fotópályázatra egy-egy pályázó maximum 3 db digitális vagy digitalizált JPG formátumú felvételtküldhet be. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen vagy a nagyítható (levilágítható, nyomtatható)képméret 210x297 mm-re legyen beállítva. A kép mérete nem haladhatja meg a 3 Mb-ot.Minden felvétel file-neve a pályázó családneve és keresztneve ékezetek nélkül egybeírva, majd a képrövid (egy-két szavas) címe. A családnév előtt sem sorszám, sem előtag (dr., id., ifj. stb.) ne szerepeljen. Mindezeket a mellékletben szereplő nevezési lapon lehet feltüntetni.

A fotó-pályaműveket e-mailben lehet beküldeni az emhfotopalyazat@nfm.gov.hu címre. Egy küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 10 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők.

Pályázati határidő:A pályázatok postára adási, illetve e-mailben történő elküldésének határideje: 2013. június 28.éjfél. A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem tudja figyelembe venni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.