Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Március 27. 11:07, szerda | Sport

Rally: cél a cél, mint mindig!

Rally: cél a cél, mint mindig!

Interjú Parkánszki Balázs autóversenyzővel, - akit idén a Rallye2 mezőnyében láthatunk - az Eger Rali előtt.

Credobus Eger Rallye 2019.
Parkánszki Balázs - Poczang Valér
Dynamic Rally Team S.E. - Lada 2105


A pénteki gépátvétellel kezdődik meg számodra és Valér navigátorod számára a Credobus - Aquaprofit Eger Rallye 2018. délután, a Dobó téren a Rajtceremóniával, amit a Szuperspeciál követ, Egerszalók – Eger között . Mi a cél az első napon?

- Cél a cél, mint mindig, valamint a pár hónapos kihagyás után és a versenykilométerek hiánya miatt összeszokni az autóval. Valérral sem mondhatjuk magunkat összeszokott párosnak, így aztán lesz feladat, szem előtt tartva, hogy a jó hangulat meg legyen az autóban. A Mikulás rallyn már mentünk együtt, ott a hangulattal nem volt gond.

Szombaton hat gyors vár rátok három különböző szakaszon. Van-e kedvenc szakaszod, ha igen, melyik és miért?

- A három gyorsból kettőt ismerek és mentem is már rajta. A szuhai szakasz ebben a formában ismeretlen még számomra, ellenkező irányban már navigáltam rajta, technikás, nagy múltú pálya. Jó, hogy ezeken is versenyezhetünk.Kiemelni egyiket sem tudnám kedvencnek, az egész Eger rally különleges hangulattal bír, amiben közrejátszik a szezonnyitó szerepe is.

Szombat késő délután ismét a Dobó tér vár rátok. A Célceremóniát sokan szeretnék megérni. Ti milyen taktika mellett tettétek le a voksotokat erre a két napra?

- Nem igazán taktikázunk, ahogy Valért ismerem, végigkerget majd a szombati hat gyorson és mire feleszmélek, remélhetőleg már a célban leszünk. Komolyra fordítva, szeretnénk egyre jobban összeszokva, javuló tempóval és idővel célba érni, hogy a végén elmondhassuk, az autóval gyorsabban és a határaihoz közeledve tudtunk menni. Köszönöm a lehetőséget és az érdeklődést!

Partnereink segítségét köszönjük: INSERTUS HR Kft., FAIRIUM Kft., VILLÁMFUTÁR, Katona motor.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 13. 18:50, péntek | Sport

Gutai Marcell és élete első igazi rallyversenye

Gutai Marcell az M6log Salgó Rally2 versenyen vett részt, Skrobák István navigálásával.

2019. Szeptember 13. 16:48, péntek | Sport

Megvan az idei első bajnoki cím!

A hétvégén Brnoban zajló bajnoki forduló a több futamgyőzelem mellett egy bajnoki címet is hozott a Gender Racing Team számára!

2019. Szeptember 12. 17:06, csütörtök | Sport

Tizenötezer indulót várnak jövőre a 14. Ultrabalatonon

Tizenötezer indulója lesz jövőre a 14. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalaton elnevezésű Balaton-kerülő tömegsportrendezvénynek, amelyen egyéniben és váltóban, futva vagy kerékpározva teljesíthető a 221 kilométeres táv.

2019. Szeptember 06. 20:24, péntek | Sport

Még tovább a bajnoki címek felé

A hétvégén Csehországban folytatódik az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB a következő bajnoki fordulóval Kelet-Európa egyik legtradicionálisabb versenypályáján Brno-ban.