Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2020. Augusztus 05. 10:59, szerda | Sport

Rallycross: Remélem, nagyon jó csaták lesznek!

Rallycross: Remélem, nagyon jó csaták lesznek!

Túl van Nedecki Lackó 2020 első rallycross versenyén.

A Kakucs Ringen megrendezett Országos Bajnokság első fordulója nem mindennapi fináléval ért véget Ifj. Nedecki László számára. Kis Vadkutyát kérdezem Kakucs Ring után, Rabócsi Ring előtt.

A pénteki adminisztratív és gépátvétel után szombaton már a rajtrácson láthattunk a Suzuki Swift 1.3 Junior kategóriás versenyautóddal. Miként is telt a szombatod?

- Már a pénteki nap nagyon jól indult, minden rendben volt. Nagyon hiányzott a verseny, a küzdelem, a rallycross varázsa. A karantén alatt rengeteget készültem, edzettem, hogy a versenyidőszakra fizikálisan és mentálisan megfelelő állapotban legyek. Az első kvalin a negyedik voltam, majd a másodikon sikerült jobbat autóznom. Nagyon jó helyről vártuk a másnapot.

Vasárnap a Warm Up után következett a harmadik kvalifikációs futam. Miként sikerült számodra?

- A Warm Up-on sikerült a legjobb időt autóznom. A harmadik kvalifikációs futamban nagyon jó csata után ötödik helyet autóztam, így összetettben negyedik helyen álltam.

Az elődöntőben is az első sorból indulhattam ahol egy biztos második helyet tudtam megszerezni.

A kvali után következett a döntő futam ahol már hatan álltatok a rajtrácson. Itt miként muzsikált alattad a Swift?

- A döntő nagyon izgalmas csatákat hozott. Számomra és a kocsinak is nagy kihívás volt. Nagyon jól muzsikált a Suzuki.Mennyire lepődtél meg vagy ijedtél meg, amikor a kisodródó sporttársad neked csapódott a versenyautójával?

- Láttam, de már nem tudtam mit csinálni, vártam a csattanást. Az ütközés után jött a csata a pálya és köztem. Az ütközés az egy versenybaleset volt. A balesetben defektet kaptam, négy kört felnin teljesítettem, kész csoda, hogy a negyedik helyre sikerült behoznom az autót.

Ezen a hétvégén már a Rabócsi Ringen szállsz harcba. Kellett-e javítani valamit a Swiften?

- Az autó jobb oldalán a srácok túlóráztak, de már a teszten sikerült rajthoz állnom.

Ha már hétvégén újra rallycross most épp a Rabócsi Ringen, miként sikerült a teszt napod?

- A teszt nagyszerűen sikerült. Pár kisebb hiba felszínre került, amit a hátralévő napokban tudunk orvosolni. Természetesen átvizsgáljuk az autót az utolsó csavarig, kitűnő állapotba kerül a versenyre.

A Kakucs Ringen egy defekt szólt közbe a jó eredmény elérésért folytatott küzdelemben. Máriapócsra mi jót kívánsz magadnak?

- Ahogy hallottam nagyon jó időt mondanak, és hála istennek én nagyon jól bírom a meleget, ez előnyt jelenthet számomra. Remélem, nagyon jó csaták lesznek, melyeket rengeteg néző kísér figyelemmel a helyszínen.

Szeretném megköszönni szervizcsapatunknak a precíz munkát, szponzorainknak és a szurkolóinknak a támogatást: Vadkutya család, Vadkutya Team, MNASZ Tehetség Gondozó Program, Gyöngyösi Gumiszerviz, Suzuki Kaiser, LONAX, KÉK-Kereszt Kisállatklinika, Szaniszló Gumiszerviz, Fram-Corr Kft., Incorr Metal Kft., Lemicro, Matricakell.hu, AlZink Kft., Egri Dobó István Gimnázium, MyDrink, Hajóka SportFotó, HBRK ASE Ózd, Lukács Kornél "Csucsu".

Fotó: Csikó Milán - Bitto Zsolt - Hajóka

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, Rallycross

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 16:20, szombat | Sport

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral csökkentek

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral, vagyis 43 százalékkal csökkentek a koronavírus-járvány következtében.

2021. Február 23. 08:39, kedd | Sport

Újabb statisztikában abszolút csúcstartó Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo végzett az élen a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a 21. századi meccsszámok alapján készített listán,

2021. Február 17. 16:53, szerda | Sport

Barni és Roli az FRT.HU Kupán

Két szabadedzés és három mért kör várt a raliversenyző párosra a Valentin nap előtt megrendezett FRT.HU Kupán.

2021. Február 12. 10:10, péntek | Sport

Bátyi & Bátyi R-CUP bajnokok!

Az éves értékelést a Lada Gr "A" kategória Bajnok párosa a Bátyi Barnabás - Bátyi Róbert nyerte az R-CUP Challenge bajnokságban.