Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Május 04. 16:22, szombat | Kék hírek
Forrás: pannonmedia.hu

RecepTúra – Kriminális receptek rendőröktől

RecepTúra – Kriminális receptek rendőröktől

RecepTúra címmel bűnmegelőzési szakácskönyvet jelentett meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, amelyben szórakoztató, XIX. és XX. századbeli, levéltárban fellelhető bűnügyi híradások mellett hasznos tanácsokkal szolgálnak az olvasóknak. A rendőrök által összeállított receptekből olyan ételkülönlegességeket is elkészíthetünk, mint a tolvajrétes, csendőrkáposzta és a pandúrgulyás.

A kötetben olyan kriminális receptek is találhatóak, mint a Pandúrgulyásé, vagy a Bakonyi Betyárnyársé. Töreki Sándor főkapitány a szakácskönyv bemutatóján azt mondta, kiadványuk szakít a hagyományos formákkal, klisékkel, hogy más formában juttassa el a bűnmegelőzés üzenetét az állampolgárokhoz. Könyv értelmi szerzője, Orsós Károly őrnagy elmondta, hogy kiadvány összesen 15 kedvelt étel receptjét tartalmazza. Céljuk az volt, hogy ne a nappaliban legyen a századik könyv, hanem a konyhában az első. A könyvben praktikus tanácsok mellett megtalálhatóak a kapitányságok elérhetőségei, illetve egy térkép is a jellemző bűncselekmények elkövetésnek jelölésével. A ReceptTúra bemutatóján Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, a bűnmegelőzés a társadalom közös ügye. Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, a kormány nagyon fontos feladatának tekinti a bűnmegelőzést, ennek jó példája a százszor száz program, amelyben az önkormányzatok mellett a polgárőrségek is aktívan részt vesznek.

A rendezvényen a könyv értelmi szerzője, Orsós Károly r. százados mellett olyan neves emberek is méltatták a kiadványt, mint Bede Róbert chéf, valamint Kéri Kitty színművésznő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.