Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 05. 14:29, szerda | Helyi
Forrás: Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési ügynökség

Régiós tanácsülés Kapuváron

Régiós tanácsülés Kapuváron

Kapuváron ülésezett ma a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács.

A kiemelt kulturális örökségvédelmi konstrukció kerete a tervek szerint 3,65 milliárd forint lesz. Ez tartalmazza a 2009-2010-es időszak során továbbfejlesztésre javasolt Keszthely, Festetics kastély projektjének 650 millió forintos keretét is.
A nemzetközi jelentőségű gyógyfürdők számára tervezett keret 1,5 milliárd forint.

Az NYDRFT a megyei területfejlesztési tanácsok elnökeit kérte fel az adott megyében megfogalmazódó projektjavaslatok összegyűjtésre és rangsorolására szeptember 15-i határidővel.
Az RFT megismerte és megtárgyalta a megyei javaslatokat. Regionális szinten 16 projektjavaslat gyűlt össze, melyek közül kettő gyógyfürdőfejlesztés, a többi pedig kulturális, örökségvédelmi céllal megvalósuló beruházás.
• A nyolc Győr-Moson-Sopron megyei javaslat között található pl. az Eszterházy-kastély III., IV. és V. üteme is, továbbá a Pannonhalmi Apátság, valamint a fertőrákosi püspöki kastély turisztikai célú fejlesztése is.
• A négy Vas megyei projektjavaslat tartalmazza többek között a körmendi Batthyány-Strattmann Kastély turisztikai hasznosítását, a jáki templom fejlesztését.
• A négy Zala megyei javaslat között szerepel pl. a hévízi gyógykórház versenyképes egészségturisztikai szolgáltatásainak fejlesztése, valamint a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő fejlesztése.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács arra törekszik, hogy mind Győr-Moson-Sopron, mind Vas, mind pedig Zala megye területén legyen majd legalább egy-egy nyertes kiemelt turisztikai projekt.

Az Új Széchenyi Terv pályázati rendszere és eljárásrendje kevesebb adminisztrációval, rövidebb elbírálási határidőkkel jár, így gyorsabban, egyszerűbben juthatnak forrásokhoz a pályázók. A szeptember 1-jével bevezetett elektronikus kommunikáció kiváltotta a papír-alapú időigényes adminisztrációt.

A papírmentes, internetes pályáztatás és az e-aláírás bevezetésével szinte teljesen megszűnt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség postai úton történő időigényes kommunikációja, levelezése. A pályázók számára mindez könnyebb, gyorsabb és egyszerűbb információáramlást tesz lehetővé, ezzel együtt gyorsabbá és hatékonyabbá válik a pályázati rendszer.

Címkék: NYDRFT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás