Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Január 15. 18:26, csütörtök | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin

Rejtélyes könyv titkáról hullik le a lepel

Rejtélyes könyv titkáról hullik le a lepel

Rejtélyes könyv, a Rohonci-kódex titkáról hullhat le a lepel februárban, a titkosírással készült kötet legújabb kutatási eredményeit ugyanis hamarosan bemutatja Tokai Gábor és Király Levente Zoltán.

A bemutató véget vet a százhetven éves rejtélynek. Tokai és Király – ha az előzetes várakozásoknak megfelel megfejtésük – látványosan bizonyítja, hogy a kódex nem egy őrült elme zavaros szüleménye, hanem egy zseniális rejtjelkódot követő, rendezett és tudatos szöveg.

Elegáns társaságban
Minden bizonnyal az egyik legrejtélyesebb könyv a Rohonci-kódex, mely 1838-89-ben került az egykori magyar településről a Magyar Tudományos Akadémiára, amikor is gróf Batthyány Gusztáv a rohonci kastély egész könyvtárát az akadémiának adományozta. Az azonban rejtély már maga az eredete mellett, hogy pontosan mi is szerepel a kötetben, mivel olyan írásjelek találhatók benne, amit még nem sikerül hitelt érdemlően megfejteni. Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk