Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Január 09. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját

Reméljük, emberi csont és autó sem törik Csornán

Reméljük, emberi csont és autó sem törik Csornán

Veszélyesen síkosak a csornai utak.

Úgy látszik, mai cikkeinkben maradunk a tél és a közlekedés témakörében. Tegnap délelőtt esett pár centi hó Csornán. Nem okozna ez különösebb problémát, de aki közlekedett tegnap vagy ma a városban, az tapasztalhatta, hogy a letaposott hótól az utak veszélyesen síkossá váltak.

Már a facebook-on is többen panaszkodtak, hogy elestek, vagy alig tudtak közlekedni, ezért tettünk egy kört a városban ma délben. Takarított utat csak a 85-ös és a 86-os főútvonalakat találtuk, amiket az állami közútkezelő kezel. Az önkormányzat kezelésében lévő utak és járdák takarítatlanok, még csak nyomát sem láttuk, hogy immár a második napon bárhol megkezdték volna a síktalanítást. Az önkormányzati utaknak az a főútról lecsatlakozó induló szakasza jég és hómentes, ahol a főútról lekanyarodó autók a kerekeikkel levitték a síktalanító anyagot a főútról. Az iskolák környéke, az összes városi utca, az önkormányzat kezelésében lévő járdaszakaszok takarítatlanok. (További képeket csatolt képgalériánkban talál) Csornán még télen is nagyon sokan közlekednek kerékpáron, ami ezen a csúszós úton most különösen veszélyes.

Még a Szent István téren, a premontrei rendház előtti járda, a város legfrekventáltabb gyalogútja is havas, síkos, ugyanígy a Kis-Csornára vezető gyalogos és kerékpárút. A városi körút tapasztalata az volt, hogy a magántulajdonú ingatlanok előtt a legtöbben lelkiismeretesen elvégezték a takarítást.

Lehet, hogy valóban új év köszöntött ránk, és nem csak az újévi köszöntő és a közös himnusz éneklés maradt el a tűzijáték után, hanem mostantól az utak síktalanítása is? Ahogy halljuk, sok csornai háborog mindegyik miatt. A tavasz majd elhozza az olvadást, ez a probléma legkésőbb akkor megoldódik, sokak szilveszter éjszakai csalódása bepótolhatatlan. Azért valamennyien reméljük, hogy nem kell az olvadásig várni, és nem történnek súlyos balesetek a csúszós utakon!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.